Basın Açıklamasına Davet: Doğu Türkistan’ı Sahipsiz Bırakmayacağız!
13 Eylül 2022

Basın Açıklamasına Davet: Doğu Türkistan’ı Sahipsiz Bırakmayacağız!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Zalim Çin rejimi işgal ettiği Doğu Türkistan’da on yıllardır sürdürdüğü katliam ve zulümlerine hız kesmeden devam ediyor.

Milyonlarca Müslüman Uygur’u sözde eğitim adı altında toplama kamplarında hapseden Çin devleti işkenceyi silah olarak kullanarak, Doğu Türkistan’lı Müslümanları İslami kimliklerinden vazgeçirmek istiyor.

Müslümanların başındaki yöneticilerin sessizliğinden hatta bazılarının açıktan verdiği destekten cesaret alan komünist zalimler azgınlaştıkça azgınlaşıyor. Kızıl Çin bu kez pandemiyi bahane ederek Müslüman Uygur halkına karşı yine insanlık suçu işliyor. Doğu Türkistan’da özellikle de Gulca şehrinde Uygurlar, kapıları dışarıdan kapatılarak aylardır evlerine hapsedilmiş durumda.

Bölgeden gelen video görüntüleri başta gıda ve ilaç olmak üzere ihtiyaçlarının karşılanmasına izin verilmeyen birçok insanın açlıktan ölmekle yüz yüze geldiği, çocukların gıdasızlıktan baygınlık geçirdiği bazı insanlarınsa evinde öldüğünü gösteriyor.

Köklü Değişim olarak Çin rejiminin pervasız zulümlerine karşı Doğu Türkistanlı kardeşlerimize sahip çıkmak, Çin’in durdurulması için Türkiye ve diğer İslam beldelerindeki yöneticilere çağrı yapmak için toplanıyoruz.

Tüm duyarlı Müslümanları İstanbul ve Ankara’da gerçekleştireceğimiz basın açıklamamıza davet ediyor, Doğu Türkistan davasına destek olmaya çağırıyoruz.

Basın açıklaması yer ve saati

16 Eylül Cuma

İstanbul Fatih Camii / Cuma Namazı Sonrası

Ankara Hacı Bayram Camii / Cuma Namazı Sonrası

------------

#DoğuTürkistanaSahipÇık