Ankara’da Sağlık Çalışanlarına Saldırı Önlendi
22 Eylül 2020

Ankara’da Sağlık Çalışanlarına Saldırı Önlendi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Ankara Valiliği, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları görmek isteyen hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışmanın fiziki saldırıya dönüşmeden önlendiğini ve sorumlular hakkında adli tahkikat başlatıldığını duyurdu. Olay, dün sosyal medyada sağlık çalışanlarının kapıya barikat kurduğu resim ve videonun yayılması ile gündem olmuştu.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, silahlı bir kavga sonucu Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları görmek isteyen hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışmanın fiziki saldırıya dönüşmeden güvenlik görevlileri tarafından önlendiği belirtildi.

Açıklamada, sorumlular hakkında derhal adli tahkikatın başlatıldığı bilgisi verildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, fedakar sağlık çalışanlarına yönelen her türlü saygısızlık ve şiddeti kınadığını belirterek, "Faillerin hak ettikleri karşılığı bulacaklarından kimsenin şüphesi olmasın" açıklamasında bulundu.

“Şiddetin İhtimali Bile Olmamalı”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde, çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını, kuralları zorlayarak görmeye çalıştı. Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek" dedi.