Ankara’da Çin’i Protesto Eden Uygurlara Sert Müdahale
15 Eylül 2022

Ankara’da Çin’i Protesto Eden Uygurlara Sert Müdahale

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Ankara Emniyeti, Çin’in Doğu Türkistan’daki karantina zulmünü protesto eden Uygurlara sert bir şekilde müdahale edip, yaka paça gözaltına aldı.

Doğu Türkistan'da Müslüman Uygurları, koronavirüs karantinası bahanesiyle evlerinde açlığa mahkum eden komünist Çin'i Ankara'da protesto etmek isteyenlere polis sert bir şekilde müdahale etti. Aralarında çocuk yaşta sayılabilecek Uygurlar yaka paça, tartaklanarak gözaltına alındı. Polisin orantısız müdahalesine sosyal medyada tepki yağdı.

Son olarak Gulca kentinden gelen görüntülerde çocukların ve bebeklerin açlıktan öldüğü ve gençlerin karantinayı protesto etmek için sokağa çıktığı ifade ediliyor. Bu protestolarda yüzlerce Uygur gözaltına alındı ve akıbetleri henüz belli değil.

Çin'in Ağustos ayından beri süren bu zulmü, İstanbul’dan gelen ve Ankara'daki Uygurlar protesto etmek istedi. Ankara’da İslam İş birliği Teşkilatı’nın (İİT) ofisi önündeki basın açıklamasına yalnızca 30 kişinin katılmasına izin verilmesi üzerine polisle basın açıklamasına katılmak isteyen Uygurlar arasında arbede yaşandı. İİT ofisinin önüne gitmelerine izin verilmeyen Uygurlar bütün gün BM ofisi yakınlarında hükümet yetkililerine seslerini duyurmak için bekleyişlerini sürdürdü. 23.00 sularında çevik kuvvet ekiplerinin de gelmesi üzerine polisin baskısı sonucu otobüslerine bindirilen Uygurlar, polis araçlarının takibi altında İstanbul’a geri gönderildi.