Ankara Cumhuriyet Savcılığı’ndan “Siyasi Cinayetler” İddialarına Soruşturma
13 Ekim 2021

Ankara Cumhuriyet Savcılığı’ndan “Siyasi Cinayetler” İddialarına Soruşturma

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, muhalefet partilerinin ileri sürdüğü "siyasi cinayetler" iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlattı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 11 Ekim'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Muhalefet partilerinin kimi temsilcileri ardı ardına, ülkemizde siyasi cinayetler olacağı iddialarını gündeme getirmektedir. Ülkemizde korku iklimi oluşturmayı amaçlayan bu tür iddiaları gündeme getirenleri, ellerindeki bilgileri savcılarımızla paylaşmaya davet ediyoruz." Çağrısında bulunmuştu.

Savcılık herhangi bir bilgi paylaşımı olmada savcılık soruşturmayı resen başlattı.

Siyasi Cinayetlerle iddiasını ilk olarak gündeme getiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir mülakatta Erdoğan'ın muhalefete yönelik "Bunlar daha iyi günleriniz, başınıza daha neler gelecek neler" sözlerini anımsatarak savcıların Erdoğan'a "Bunların başına daha neler gelecek diye sorması gerektiği" görüşünü beyan etmişti.

Kılıçdaroğlu’nun elinde belge mi yoksa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerinden dolayı mı bu iddiayı öne sürdüğü ileriki günlerde netlik kazanacak.

Bahçeli ve AK Parti’den Tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Salı günü yapılan grup toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına, "Korku edebiyatını bırak, siyasi cinayet işlenebilir masallarını geç, bir şey bilip de söylemiyorsan adam değilsin" diyerek sert tepki göstermişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan da Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Kılıçdaroğlu'nu elindeki belgeleri savcılıkla paylaşma çağrısı yapmıştı.