"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

Almanya’da Arabasıyla Kalabalığa Dalan Ermeni Asıllı Saldırgan Gözaltında
09 Haziran 2022Köklü Değişim Medya

Almanya’da Arabasıyla Kalabalığa Dalan Ermeni Asıllı Saldırgan Gözaltında

Köklü Değişim Medya

Almanya’da arabasıyla kalabalığa dalarak 1 kişiyi öldüren ve 30 kişiyi yaralayan Ermeni asıllı saldırgan gözaltında alındı. Saldırganın aracından eylemi üstlendiğine dair yazı ve Türkiye karşıtı afişler çıkmasına rağmen Alman yetkililer “psikolojik sorunları var” açıklamalarıyla olayın üzerini örtüyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki işlek bir caddede bir okul grubunun arasına aracıyla dalarak bir kişinin ölümüne ve 6 kişinin hayati tehlike oluşturan şekilde yaralanmasına yol açan sürücüyle ilgili edinilen bilgiler, bunun kasti bir saldırı olduğuna işaret ediyor olsa da hükümet olayı terör saldırısı olarak nitelemiyor. Kurfürstendamm ile Tauentzienstraße arasında meydana gelen olayda, vitrine girerek duran Renault Clio marka otomobilden çıkarılıp gözaltına alınan sürücünün Ermenistan ve Almanya vatandaşı olduğu belirtildi. Berlin'de yaşayan 29 yaşındaki zanlının aracında Türkiye ile ilgili görüşlerini dile getirdiği posterler bulundu.

Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey, dün akşam düzenlediği basın toplantısında, olayı soruşturan yetkililerin bunun 'gerçekten ağır düzeyde psikolojisi bozuk bir kişinin amok eylemi' olduğu sonucuna vardığını söyledi. Amok, bir kişinin bir konuya kafayı taktıktan sonra ani toplu saldırı düzenlemesine deniyor.

'Yetkililerin zanlının kafa karıştırıcı açıklamalarına anlam vermeye çalıştığını, karmaşık ifadelerinden daha fazlasını çıkarmaya çalışırken bir tercümandan yardım aldığını' aktaran Berlin Belediye Başkanı, böylece saldırının bağlamının ve sürücünün neyin etkisi altında hareket ettiğinin saptanmasına çalışıldığını belirtti.

Berlin İçişleri Bakanı: “Türkiye ile İlgili Görüşlerini İfade Ettiği Posterler Bulundu”

Berlin eyaleti hükümetinin içişlerinden sorumlu en üst düzey siyasi yetkilisi Iris Spranger de 'araçta bulunan posterlerde sürücünün Türkiye ile ilgili görüşlerini ifade ettiğini' söyledi. Giffey, 'posterlerin kalabalığa araçla dalma olayıyla bağlantısı olup olmadığının henüz belirlenmediğini' ekledi.

Aracın ezdiği kalabalık ise okul gezisi için Hessen eyaletinden Berlin'e gelen öğrenci grubuydu. 51 yaşında bir kadın öğretmen olayda hayatını kaybetti.

Bild: “Araçtan Eylemin Sorumluluğunu Üstlendiğine Dair Yazı Çıktı”

Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild’in verdiği bilgiye göre, soruşturma makamlarına dayanarak, olayın saldırı olduğunu yazdı. Gazeteye konuşan bir yetkili, "Asla bir kaza değil, birçok sayıda kişiyi hedef alan bir saldırgan, soğukkanlı bir katil" ifadelerini kullandı.

Zanlının kimliğini Gor H. diye yazan Bild, poliste hırsızlıktan suç kaydı bulunan zanlının eylemin sorumluluğunu üstlendiğine dair yazının araçta bulunduğu iddiasına yer verdi.