Ali Erbaş’ın Kızı LGBT Paylaşımını Sildi
02 Mayıs 2020

Ali Erbaş’ın Kızı LGBT Paylaşımını Sildi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Düzce’de vaizlik yapan kızı Merve Safa Likoğlu, Avrupa’dan, eşcinsel sapkınların LGBT derneklerine verilmek üzere Türkiye’ye 35 milyon Avro gönderildiği gerçeğini hatırlattı. Likoğlu, daha sonra bu paylaşımı iktidar ile ilişkili olduğu için sildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Düzce’de vaizlik yapan kızı Merve Safa Likoğlu’ndan LGBT derneklerinin devlet tarafından desteklendiğini ve korunduğunu ima eden açıklamalar yaptı.

Likoğlu, Instagram hesabında yaptığı paylaşımda, koronavirüs salgınından önce Avrupa tarafından LGBTİ derneklerine 35 milyon Avro gönderildiğini öne sürdü. Likoğlu, ayrıca Avrupalılar tarafından valilere, rektörlereLGBT derneklerinin özgürce hareket etmesi” yönünde ricada bulunulduğunu da savundu.

“35 Milyon Avro Gönderildi”

Merve Safa Likoğlu'nın paylaşımı şöyle:

“Mesele şu ya da bu isim değil, mesele İslam meselesidir. İslam, eşcinselliği lanetler. Koronavirüs sürecinden önce Türkiye'ye LGBTİ derneklerine verilmek üzere 35 Milyon Euro girdi. Kıta Avrupası ülkelerinin Türkiye Büyükelçileri Valilerimize, Rektörlerimize ‘LGBTİ derneklerinin özgürce eylem yapabilmesi için’ ricacı oldu. Bunlar şaka değil gerçek haberler. Yeryüzünde son kale de kalsak bu laneti ülkemizden uzaklaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Allah razı olsun Başkanım. Allah razı olsun Cumhurbaşkanım

Daha sonra Merve Safa Likoğlu, bu paylaşımı sildi. Bilindiği üzere AK Parti ifsat projesi ve aileyi hedef alan “İstanbul Sözleşmesi” ile eşcinsellerin haklarını muhafaza altına alacağına dair söz vermişti. 2002 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşcinsellerin haklarının yasal güvence altına alınmasının şart olduğunu söylemişti. Bu vaadini de İstanbul Sözleşmesi ile hayata geçirmişti.

Likoğlu, İktidara dokunduğu ve bizzat bu işin içinde olduğu ifadelerinin yer alması üzerine paylaşımını silmek zorunda kaldı.

Türkiye’de eşcinselliği “cinsel yönelim” adı altında meşrulaştırmaya çalışan LGBTİ derneklerine Batı’dan milyon dolarlar yağdığı bilinen bir gerçek. ABD, Almanya, İngiltere, Hollanda, İsviçre derneklere 34 milyon euroyu resmi olarak aktarıyor ve bu yardımlar hükümetin bilgisi dahilinde yapılıyor. “Cinsel Yönelim” hususunun topluma enjekte edlimesi için valiler ve rektörlerin bu yardımları hükümetin bilgisi dahilinde aldığı biliniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, daha önce hazırladığı Manevi Danışmanlar Ulusal Meslek Standartları arasında “hizmet alanların cinsel yönelim, cinsel kimliğine duyarlı olmak” maddesine yer vermişti.