AK Partili Vekil, “Laik Kemalist Nizamın” Fedailiğine Soyundu
03 Haziran 2023

AK Partili Vekil, “Laik Kemalist Nizamın” Fedailiğine Soyundu

Köklü Değişim Medya

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, katıldığı bir programda laik kemalist düzene karşı olanlara meydan okudu.

AK Parti, 21 yıllık "tek başına iktidar" olduğu süreçte ve önümüzdeki 5 yıllık görev sürecinde neyi muhafaza ettiğini ve edeceğini, muhafazakarlıktan kastın ne olduğunu bir kez daha net bir şekilde beyan etmiş oldu.

Hüseyin Yayman, aynı ittifakın içinde oldukları HÜDA PAR’a ilişkin tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Yayman, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

“Bayrakla, milletle, bu ülkenin değerleriyle, Mustafa Kemal Atatürk ile sorunu olan adamla Hüseyin Yayman’ın sorunu olur. Adamın alnını karışlarız… Sen kimsin… Kimse bu, hangi ittifaktan olursa olsun, kim söylerse söylesin Türkiye bir bütündür.”

AK Parti, seçimlerden önce her ne kadar İslami söylemlerle duyguları istismar ederek oy toplasa da, seçimden bir gün önce Ayasofya Camii’nde tekbirlerle sandığa gitse de, asıl hedefinin müesses laik kemalist nizamı ayakta tutmak olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşması yaptığı Beştepe’de bulunan Külliye’nin duvarına dev Mustafa Kemal resmi asarak ilan etmişti.

Önceleri Müslümanların desteğini kazanmak için laik demokratik düzeni amaç değil araç olarak gördüğü izlenimini veren AK Parti, gelinen süreçte düzeni içselleştirdiğini ve bir amaç olduğunu artık alenen itiraf ediyor.