Afganistan'da Çinlilerin Kaldığı Otele Bombalı ve Silahlı Saldırı
12 Aralık 2022

Afganistan'da Çinlilerin Kaldığı Otele Bombalı ve Silahlı Saldırı

Köklü Değişim Medya

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yoğunlukla Çinlilerin kaldığı bir otele silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, Şehri Nev bölgesinde Çinlilere ait bir otele silahlı ve bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda ölne ya da yaralnan olduğu ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı.

Saldırganların otelin içine girdiği ve rastgele ateş açmaya başladığı bölgeden gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Patlama ve silah seslerinin duyulduğu bölgeye emniyeti sağlaması için çok sayıda güvenlik görevlisi gönderildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Taliban yönetimi otele giden tüm caddeleri trafiğe kapattı.

ABD’nin mağlub olup ülkeden çekilmesinin ardından terör örgütü IŞİD Horasan grubu sık sık istikrarı bozucu bombalı saldırılar düzenliyor. Medrese ve camilerin hedef alındığı saldırılardan sonra dış misyona yönelik bu son saldırının hangi örgüt tarafından gerçekleştirildiği henüz açıklanmadı.

Saldırı, Çin büyükelçisinin güvenlikle ilgili konuları görüşmek üzere Afgan dışişleri bakan yardımcısı ile görüşmesinden ve büyükelçiliğinin güvenliğine daha fazla dikkat çekmeye çalışmasından bir gün sonra gerçekleşti.

Pekin ile Kabil yönetimi arasında Afganistan'da bulunan dünyanın en büyük bakır yataklarından birinin Çin tarafından işletilmesi için anlaşma imzalanmıştı. Çin, Afganistan'da diplomatik varlığını sürdüren az sayıda ülkeden biri olarak yeni yönetimle ekonomik ilişkilerini geliştirmiş durumda. ABD’nin çekilmesiyle boşluğu dolduran Pekin yönetimi Afganistan’da ilk defa hedef alınıyor.

Çin devletine ait Xinhua haber ajansı, saldırının bir Çin misafirhanesinin yakınında gerçekleştiğini ve Kabil'deki büyükelçiliğinin durumunun yakından izlendiğini bildirdi.