
AFAD: “Can Kaybı 38 Bin 44”
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde olan ve 10 ili etkileyen depremlerin 12. gününde arama kurtarma faaliyetlerinden umutlu süreç devam ederken, AFAD’ın açıkladığı son verilere göre can kaybı da 38 bin 44’e yükseldi.
Kahramanmaraş merkezli iki şiddetli depremin ardından 10 ilde arama ve kurtarma çalışmaları sürerken, afetzedelere yardım faaliyetleri de yoğunlaşıyor.
Öte yandan zamana karşı yarışın olduğu şehirlerden mucize kurtuluş haberleri gelmeye devam ediyor. 258. saatte Kahramanmaraş'ta 29 yaşındaki Neslihan Kılınç, 260. saatte Antakya'da 14 yaşındaki Osman Halebiye ve 261. saatte 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ile 34 yaşındaki Mustafa Avcı, sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
Canlı olmadığı söylenerek ağır iş makinalarıyla başlatılan enkaz kaldırma çalışmalarında Neslihan Kılınç, iş makinesi operatörünün dikkati sayesinde fark edildi. Bu olay tepkilere neden oldu.
Ayrıca depremden 10 gün sonra enkazdan çıkanların böbrek fonksiyonlarının bozulmaması bilim adamlarını da şaşırttı.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Dilber, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı'nın enkazından çıkartılan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez'in sağlık durumuna ilişkin şu bilgileri verdi:
"Çok inanılmaz bir olay. 248 saat sonra, 11. günde geldi. Vücut fonksiyonları çok bozulmadan yaşaması, böbrek fonksiyonlarının bozulmaması bizi şaşırttı. İnanılmaz bir şey. Sağlık durumu çok iyi.

Aydın’da Müslümanlara Operasyon

Dünya Kupası'nda İmani Rest: "Namazdan Daha Önemli Ne Var?"

Asıl Mutlak Butlan, İslam’ı Yok Sayan Laik Düzendir

ABD-İran Mutabakat Zaptının Tüm Detayları Ortaya Çıktı
Siyasi Analiz: Rusya, Büyük Devletler Liginden Düştü Mü?

G7 Zirvesi’nde Öne Çıkanlar

ABD ve İran Mutabakat Metnini İmzaladı

İslami Değerler ve Müslümanlar Hedef Alınıyor






