Adalet ve Maliye Bakanları İlk Toplantıyı TÜSİAD’la Yaptı
27 Kasım 2020

Adalet ve Maliye Bakanları İlk Toplantıyı TÜSİAD’la Yaptı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) yönetimi ile bir araya geldi. İki bakan, reformlar için yapılacak seri görüşmelere patronlar kulübünden başladı. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan ile Adalet Bakanı Gül'ün reformlar öncesi iş dünyasıyla görüşmelerinin ilkini TÜSİAD yönetimiyle Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirildi.

Düznlenen toplantıya, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, başkan yardımcıları Bahadır Balkır ve Murat Özyeğin ile TÜSİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'ndan üst düzey katılımın sağlandığı toplantı, bir süre görüntü alınmasına izin verildikten sonra basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Bakanların İkinci Durağı TOBB Olacak

Elvan ile Gül, iş dünyasıyla görüşmelerine yarın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) temsilcileriyle devam edecek.

Yarınki toplantıya iki bakanın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın da katılması bekleniyor.

Toplantılar, ilerleyen günlerde iş dünyasının diğer temsilcileri ve STK'larla devam edecek.