"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

“Açma Kapama Bedeli” Kasaları Doldurdu
06 Ocak 2020Köklü Değişim Medya

“Açma Kapama Bedeli” Kasaları Doldurdu

Özellikle ekonomik ve çeşitli nedenlerle elektrik ve doğalgazı kesilenlerden alınan açma-kapama bedeli özel şirketlerin gelir kaynağı oldu. Yoksul halkın mağduriyetinden faydalanan şirketler bu sayede milyonlarca TL haksız kazanç elde etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sorulan bir soru önergisine yanıt olarak 2019’da Kocaeli’de borcunu ödeyemediği için 33 bin 964 kişinin elektriğinin, 38 bin 637 kişinin de doğalgazının kesildiğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2019'da Kocaeli'de 33 bin 964 kişinin elektriğinin, 38 bin 637 kişinin de doğalgazının borcundan dolayı kesildiğini açıkladı. Kocaeli'de toplam 72 bin 601 vatandaş, kesilen elektriğini açtırmak için 1 milyon 147 bin 983 TL, doğalgaz açtırmak için ise 1 milyon 094 bin 199 TL 'açma-kapama' bedeli ödemek zorunda kaldı.

Son 5 yılda elektrik ve doğalgaz için 'açma-kapama' bedeli ise 16 milyon 160 bin lira oldu.

Özel şirketler haksız yere aldığı açma-kapama bedelleri ile kasalarını doldururken, borcunu ödeyemediği için fakir halk bu uygulama ile daha da mağdur ediliyor.

EPDK tarafından belirlenen açma kapama ücretleri de zamlandı. EPDK 1 Ocak’tan itibaren Açma-Kapama bedelini mesken aboneleri için 37,3 TL’ye, sanayi hatları için ise 189,8 TL’ye yükseltti.

Doğalgaz da ise bu ücret, 31,75 TL oldu.