Aciz Yöneticiler Sadece Kınamayı Görev Edinmiş!
28 Ekim 2020

Aciz Yöneticiler Sadece Kınamayı Görev Edinmiş!

Ajanslar - Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Suudi Arabistan, Peygamber Efendimize yönelik hakaret içerikli karikatürleri kınayarak, İslam ve terörü ilişkilendirme girişimlerini reddettiğini açıkladı.

İslâm düşmanı Fransızlar, Peygamber Efendimize saldırdığında kınamak yerine, yürüyüşe katılmak yerine hadleri bildirilseydi, bugün yine aşağılık saldırılarına asla cesaret edemezlerdi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’ndan resmi bir kaynak, Suudi Arabistan’ın İslam ve terör arasında herhangi bir bağ kurma girişimlerini reddettiğini ve Barış Elçisi Hz. Muhammed (sav) veya diğer peygamberlere yönelik hakaret içerikli karikatürleri kınadığını bildirdi.

Bakanlık kaynağı, “Suudi Arabistan, failine bakılmaksızın her terör eylemini kınamakla birlikte fikri ve kültürel özgürlüğü, saygı, hoşgörü ve barış yaymaya çağırıyor. Suudi Arabistan ayrıca nefret, şiddet ve aşırılık yaratan, dünya halkları arasında bir arada yaşama ve karşılıklı saygı değerlerini ihlal eden tüm uygulama ve eylemleri reddediyor” ifadelerini kullandı.

Rabıta Genel Sekreteri: “Müslümanlar, bulundukları ülkelerin yasalarını sorgulamasın!”

Dünya genelinde Müslümanlar Fransa'da İslam karşıtı açıklamalara tepki gösterirken, Suudi Arabistan'dan Fransa'ya destek geldi. Suudi Arabistan merkezli Dünya Müslüman Birliği yaptığı yüz kızartıcı açıklamada Müslümanları azınlıkta oldukları ülkelerin uygulamalarına ses çıkarmamaya, yasalarına uymaya çağırdı.

Müslümanlar Ses Çıkarmasın!

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a yakınlığıyla tanınan ve dini konulardaki danışmanlarından olan Suudi Arabistan merkezli Dünya İslam Birliği (Rabıta) Genel Sekreteri Muhammed bin Abdulkerim el-İsa, Macron’un açıklamalarına yönelik verdiği mülakatta, "Müslümanları azınlıkta oldukları ülkelerin uygulamalarına ses çıkarmamaya, yasalarına uymaya" çağırdı.

Abdulkerim el-İsa, Müslümanlardan bulundukları ülkelerin uygulamalarını, yasalarını ve kurumlarını sorgulamamalarını isteyerek, bu uygulamaların yasa ve kurumların ülkenin güvenlik ve istikrarını temin ettiğini, sosyal uyumu güçlendirdiğini ileri sürdü.

Rabıta’nın resmi Twitter hesabında, "ayrılıkçılık" etiketiyle çok sayıda mesaj ve açıklama paylaşıldı.

Açıklamalarda, el-İsa’nın "tüm şiddet ve aşırıcılık şekillerini sonlandırmak için gerekli çabaları göstereceklerine dair Fransız yetkililere tam güvenini” bildirmesiyle, "Fransız milletinin, güvenlik ve istikrarına zarar verebilecek her şeye karşı birleşerek gücünü göstermesi" ifadeleri dikkati çekti.