Abdullah İmamoğlu “Bir Konu Bir Konuk” Programında Konuştu
23 Eylül 2022

Abdullah İmamoğlu “Bir Konu Bir Konuk” Programında Konuştu

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İstanbul Üsküdar’da düzenlediğimiz “Bir Konu Bir Konuk” programının yeni bölümünde “Geleceğin İnşasında İslam’ın Rolü” başlıklı sunumu ile İlahiyatçı Yazar Abdullah İmamoğlu’nu ağırladık.

Köklü Değişim Medya İstanbul ofisi konferans salonunda yapılan programa İstanbullu Müslümanlar yoğun ilgi gösterdi.

Abdullah İmamoğlu konuşmasına Allah Azze ve Celle’nin kulların ahiret hayatına ilişkin vaatlerini hatırlatarak başladıktan sonra dünyada gerçekleşecek olan vaatler konusuna geçerek, bu meselenin tıpkı ahiret inancı gibi sürekli zihinlerde tutulmasının öneminden bahsetti.

Mazlum ve mustazaf olan Müslümanların elbet bir gün muzaffer olacağını ayet ve hadislerden örnekler vererek anlatan İmamoğlu, İslam’ın dünya hayatına dair en önemli vaatlerinden olan Raşidi Hilafetin mutlaka kurulacağına dikkat çekti.

İmamoğlu, her ne kadar Müslümanlar bugün dağınık ve sahipsiz görünüyor olsalar da iktisadi anlamda kriz yaşıyor olsalar da zulmün her türlüsüne maruz kalsalar da vadedilen ve müjdelenen Hilafetin kurulmasıyla tüm bu sıkıntıların sona ereceğini konuya ışık tutan naslar üzerinden izah etti.

Son olarak Müslümanların sorumluklarına değinen İmamoğlu, istikbalin İslam’da olduğunu mutlaka gerçekleşecek bir vaat olan Hilafetin yeniden kurulması noktasında her Müslümanın irade ortaya koyarak çalışması gerektiğini ifade etti.

------------

#BirKonuBirKonuk