AB, Refah’a Saldırıyı Kınayıp, Hareket Geçme Çağrısında Bulundu
06 Mayıs 2024

AB, Refah’a Saldırıyı Kınayıp, Hareket Geçme Çağrısında Bulundu

Köklü Değişim Medya

AB Dışişleri Sorumlusu Josep Borrell, ‘İsrail'in, Doğu Refah'ın bazı bölgelerinde yaşayan Filistinlilere kara saldırısı öncesinde bölgeyi boşaltma çağrısını kınadı.

Batılı devletler özellikle üniversitelerde Gazze’deki soykırıma karşı başlayan öğrenci ve akademisyenlerin düzenlediği ve halen devam eden protestolar nedeniyle Refah’taki olası operasyona ani reaksiyon gösterdiği düşünülüyor.

Borell: “‘İsrail'in Refah'taki sivillere tahliye emri en kötüsünün habercisi: daha fazla savaş ve kıtlık. Bu kabul edilemez. Borrell sosyal medya paylaşımında ‘İsrail'in kara saldırısından vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

AB, uluslararası toplumla birlikte bu tür senaryoları önlemek için harekete geçebilir ve geçmelidir"

Fransa: “Savaş Suçudur”

Fransa, Gazze Şeridi'nin güneyindeki şehre yapılacak kara saldırısı öncesinde ‘İsrail'in Refah saldırısına "şiddetle karşı çıktığını" açıkladı.

Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada, "Fransa, ‘İsrail'in 1,3 milyondan fazla insanın büyük bir sıkıntı içinde sığındığı Refah'a yönelik saldırısına şiddetle karşı olduğunu yineliyor. Sivil halkın zorla yerinden edilmesi savaş suçudur" ifadesine yer verildi.

Mısır Önlem Alıyor

Mısır güvenlik kaynakları, ‘İsrail'in planlı bir operasyon öncesinde Refah'ın bazı bölgelerindeki sivil nüfusun tahliye edilmesi çağrısında bulunmasının ardından Mısır'ın, Gazze Şeridi sınırındaki kuzey Sina'daki ordusunun teyakkuza geçtiğini duyurdu.

UNRWA: “Kulak Vermeyeceğiz”

Filistinli mültecilere hizmet veren Birleşmiş Milletler kuruluşu, ‘İsrail’ ordusunun planlanan saldırı öncesinde Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin bazı kısımlarını boşaltma çağrısına kulak vermeyeceğini duyurdu. UNRWA'nın iletişim direktörü Juliette Touma, teşkilatın bölgeyi boşaltmadığını ve bunu yapmayı planlamadığını söyledi.

“İsrail” Sabah Refah’ı Vurdu ve Operasyon İçin Boşaltma Çağrısı Yaptı**

İşgalci "İsrail" ordusu, bugün erken saatlerde #Refah'ı ağır bir şekilde bombaladı ve ardından planlanan kara saldırısı öncesinde sınır kasabasının bazı kısımlarının boşaltılmasını istedi.

Filistin haber ajansı Wafa'ya göre, Refah'ta 11 eve düzenlenen hava saldırılarında sekizi çocuk en az 22 Filistinli Müslüman vahşice katledildi.

Saldırının ardından çok sayıda Gazzeli Müslüman bölgeyi terk etmeye başladı.

Köklü Değişimi,AB, Refah’a Saldırıyı Kınayıp, Hareket Geçme Çağrısında Bulundu.jpeg