28 Recep’i Kapkara Bir Gün Olarak Hatırlıyoruz
02 Mart 2022

28 Recep’i Kapkara Bir Gün Olarak Hatırlıyoruz

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 01 Mart 2022 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısında, Hilafetin yıkılışının hicri 101. yıldönümü ele alındı. Toplantıda ayrıca Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ve 28 Şubat’ın 25. yıldönümü hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Üyesi Muhammed Emin Yıldırım, 28 Recep tarihinin İslam ümmeti için acı ve ıstırap dolu bir gün olarak hatırlandığını, kapkara bir gün olarak yaşandığını, ta ki Hilafet yeniden kurulana dek 28 Recep’in kara bir gün olarak hatırlanacağını söyledi.

Osmanlı Hilafet Devleti’nin yıkılışının üzerinden tam 101 yıl geçtiğini, bu süre zarfında İslam ümmetinin büyük işgaller ve yıkımlar yaşadığını dile getiren Yıldırım şu ifadeleri kullandı: “İslam ümmeti için 20. Yüzyılın başında gerçekleşen en büyük yıkım 1924 yılında Hilafetin kaldırılmasıdır. Ondan sonraki ikinci büyük yıkım, 1948’de mübarek Mescid-i Aksa topraklarına Yahudilerin işgalci olarak yerleşmesidir. Fransızlar 1945’ten 1968’e kadar Cezayir’de 20 yıldan fazla süren bir soykırım yaptılar ve 1 milyondan fazla Müslüman bu sürede öldürüldü. Afganistan, Irak, Doğu Türkistan ve Keşmir’de yaşanan işgallerde milyonlarca Müslüman, kafirler tarafında katledildi. Bütün bu işgaller Hilafet olmadığı için, ümmetin ordularının başında bir komutan olmadığı için yaşandı. Daha yeni Suriye’de yaşanan zulüm ve akan kan bunun en somut delilidir. Müslümanların kanı tarihin hiçbir döneminde bu kadar kolay ve bu denli pervasızca akıtılmadı. İslam Ümmeti hiçbir zaman bu kadar çok parçaya bölünmedi…

Yıldırım, “Müslümanlar birçok kez yere düşseler de her defasında Allah’ın ipine sarılarak ayağa kalkmayı başardılar. Ama süvarisi yere düşmüş ve yerde sırtüstü baygın şekilde yatan bir at savaş meydanında daha ne kadar hayatta kalabilir.” benzetmesiyle Hilafetsiz ümmetin durumuna dikkat çekti.

Konuşmasının sonunda İslam ümmetine yeniden Hilafet için çalışma çağrısı yapan Muhammed Emin Yıldırım şöyle konuştu: “Geçen bu 101 yıllık kara sayfadan sonra, İslam ümmeti için bembeyaz tertemiz bir sayfa açmanın vakti geldi. Filistin’i özgürlüğüne kavuşturmanın, Suriye’de zulme son vermenin, Irak ve Afganistan’da ölen çocukların hesabını sormanın zamanı geldi. Doğu Türkistan’a sahip çıkmanın, Myanmar ve Moro’ya ses vermenin zamanı geldi! Keşmir’i, Pakistan’ı, Hindistan ve Bangladeş’i birleştirmenin zamanı geldi Ey Müslümanlar! Mekke’nin kapılarını tüm Müslümanlara koşulsuz açmanın, Medine’ye özlemi bitirmenin zamanı geldi! Bütün bunların olabilmesi için yeniden Nübüvvet metodu üzere Raşidi Hilafet Devleti’ni kurmalıyız. İşte Hizb-ut Tahrir olarak böyle bir şeye çağırıyoruz, İnsanlığı kurtaracak olan yegâne şeye sizi davet ediyoruz. Biz sizin hayrınızı istiyoruz, unuttuğunuz hakikatleri hatırlatarak Allah’ın rızasına ulaşmanızı arzuluyoruz. Şimdi artık çalışma vakti, şimdi artık konuşma vakti, şimdi artık mücadele etme vakti, şimdi artık Hilafetin vakti…”

Gündem değerlendirme toplantısında ayrıca Rusya-Ukrayna arasındaki savaşla birlikte tekrar ortaya çıkan Batının iki yüzlülüğü ve çeyrek asır geçmesine rağmen faillerinden tam olarak hesap sorulmayan 28 Şubat post modern darbesi hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz:

------

#YenidenHilafet