Yunan, Göçmen Teknesine Ateş Açtı
14 Kasım 2019

Yunan, Göçmen Teknesine Ateş Açtı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

İzmir açıklarında Yunan güçlerinin ateş açtığı teknede 27 kaçak göçmen yakalandı. Geçişi organize ettiği şüphesi üzerine de bir kişi gözaltına alındı. Daha önce de Yunanistan güvenlik güçleri şişlerle botları delerek batırma girişiminde bulunmuştu.

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında bir teknede yakalanan kaçak göçmenler, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin teknelerine ateş açtığını öne sürdü.

Alınan bilgiye göre, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri, Top Burnu açıklarında görülen Türk bayraklı bir tekneden şüphelenerek bölgeye hareket etti.

Teknede, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 17 Suriye ve 10 Somali uyruklu kaçak göçmen yakalandı.

Kaçak geçişi organize ettiği iddiasıyla M.Y, gözaltına alındı.

Ekiplerce karaya çıkarılan kaçak göçmenler ve organizatör olduğu iddia edilen şüpheli, Sakız Adası'na doğru gittikleri sırada teknelerine Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından ateş açıldığını, bunun üzerine geri döndüklerini ileri sürdü.

Kaçak göçmenlerden Suriyeli Baz Muhammed (21), yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde tekneye bindiklerini ve yaklaşık yarım saat sonra Sakız Adası'na yaklaştıklarını, Yunan güçlerinin yaklaşık 15-20 dakika boyunca ateş ettiğini belirtti.

Teknedeki inceleme sonucu birçok noktada mermi çekirdeği ve mermi delikleri tespit edildi.

![]()

Yasa dışı göçü organize eden M.Y. tutuklandı.