Yalova'dan Suriyenin Sesine Ses
20 Eylül 2016

Yalova'dan Suriyenin Sesine Ses

Köklü Değişim Dergisinin düzenlediği “Suriye Halkı Ne İstiyor?Biz Ne Yapmalıyız?” konulu konferanslar serisi Yalova’da gerçekleşti.

Açılış konuşması ve teşekkür konuşmasını Ali Tuncer’in yaptığı konferansta daha sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Suriye’de yaşanan zulmü ve Suriye halkının ne istediğini anlatan bir sinevizyon gösterildi.

Daha sonra Köklü Değişim Dergisi yazarlarından Osman Yıldız konuşmasına ilk önce Allah’ın Rasulune hakaret içeren bir filmin ABD de gösterime girmesiyle ilgili açıklama yaptı.Bu tür eylemlerin ne ilk nede son olacağına değinen Yıldız,eğer Hilafet olsaydı asla böyle birşey akıllarından dahi geçmezdi dedi. Geçmiş yıllarda Kerim kitabımız Kur’an-ı Kerimi tuvalete attıklarını daha sonra Rasulullah’ın (s.a.v) karikatürlerini yayınladıklarını bu defada İslam’a ve Allah’ın Rasulune (s.a.v.) hakaret içeren bir film yaptıklarını belirtti. Yöneticilerden ise batıyı incitecek bir söz dahi duymadıklarını ifade etti.

Ardından “Suriye Halkı Ne İstiyor? Biz Ne Yapmalıyız?”konulu sunumunu yaptı.Yıldız konuşmasında; Suriye’de yaşanan vahşeti katledilen müslümanların durumunu Suriye’de, Batı ve bölge devletlerinin “oparasyonel mekanizma” kapsamındaki planlarını anlattı. Ayrıca tüm dünya ve bölge devletlerinin Suriye’de yaşanan katliamı izleyerek Beşara daha fazla katliam yapması için zaman tanıdıklarını söyledi. Türkiye halkı olarak Suriye devrimine destek vereceklerini ta ki ya Hilafet kurulur yada biz bu yolda ölürüz diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Son olarak Ramazan Şimşek hocamızın duasıyla pragram sona erdi.