Yahudi Varlığı ‘İsrail’ Suriye’ye Girmeye Hazırlanıyor
04 Kasım 2017

Yahudi Varlığı ‘İsrail’ Suriye’ye Girmeye Hazırlanıyor

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Golan Tepeleri'nin Suriye tarafında yer alan Dürzi köyü Hader'de yaşanan bombalı saldırının ardından “İsrail” güçlerinin 'köy halkına yardım bahanesiyle' hazırlık yaptığı açıklandı.

Suriye ile “İsrail” arasındaki sınırda bulunan Golan Tepeleri'nin Suriye tarafında bulunan Dürzi köyü Hader'de dün gerçekleşen bombalı saldırının ardından “İsrail’in” Suriye'ye girmeye hazırlandığı duyuruldu.

The Jerusalem Post'un aktardığına göre ordu sözcüsü Ronen Manelis konuyla ilgili açıklamasında, "Son saatlerde Dürzi köyü Hader'deki çatışmaların yoğunlaştığına tanık olduk. “İsrail” güçleri köy sakinlerine yardım etmek, köye gelecek zararı engellemek ve köyün Dürzi nüfusun kontrolünden çıkmasını önlemek için yardım etmeye hazır." ifadeleri kullanıldı.

Suriye'ye Kara Gücü

Bu açıklama Yahudi varlığı “İsrail'e” bağlı güçlerin Suriye'ye kara gücü göndereceği şeklinde yorumlandı. Gasıp Yahudi “İsrail'in” açık bir şekilde Suriye'deki savaşa müdahale etmeye yönelik açıklamalar yapması olağandışı bir durum olarak değerlendiriliyor. Tel Aviv, şimdiye kadar işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri'ne dönük saldırı bahane ederek, Suriye'ye bazı hava saldırıları düzenlemişti.