
Van’da ABD İşgalleri Karşısında Ümmetin Sorumlulukları Konuşuldu
Köklü Değişim, Van’da “Aksa'nın Kapatılması ve ABD'nin İşgallerine Karşı Sorumluluklarımız” başlıklı bir panel düzenledi.
Abdurrezzak Tamğaç’ın açılış konuşmasıyla başlayan panel, bölge halkının yoğun ilgisine mazhar oldu.
Tamğaç'ın konuşmasının ardından panelin ana konuşmacısı İlahiyatçı Yazar Abdullah İmamoğlu, mevcut siyasi gündeme değinerek sömürgeci ABD ve onun ileri karakolu işgalci ‘İsrail’in İslam beldelerindeki küstah saldırılarına değindi.

İmamoğlu, bu saldırıların İslam ümmetinin sahipsizliğinden kaynaklandığına işaret ederek ümmetin üzerine düşen sorumlulukları masaya yatırdı. Ümmetin üzerine düşen en büyük sorumluluğun, kınama mesajları yayımlayan ancak bir türlü somut adıma atmayan yöneticileri muhasebe etmek olduğunun altını çizdi.

İslam ümmetinin reel politiğe kurban edilmeyecek kadar şerefli, izzetli bir ümmet olduğunu ifade eden İmamoğlu, alimler ve kanaat önderlerinin de bu atmosferde üzerine düşen sorumlulukları olduğunu hatırlattı. Yöneticileri muhasebe etme noktasında alimlerin bu vazifeyi üstlenmesi ve ümmete rehber olması gerektiğini vurguladı.
İmamoğlu yaklaşık bir asırdır devam eden işgal ve katliamların son bulması, öte yandan Mescid-i Aksa’ya karşı yapılan saygısızlıklara karşı gereken yanıtı vermenin tek yolunun, Allah’ın dininin yeryüzüne hâkim olmasını sağlayacak 2. Raşidî Hilafet Devleti’nin tesis edilmesi olduğunu beyan etti.




#AksayıKurtar
Hicri 1447 Şevval Hilalini Gözetliyoruz

Hizb-ut Tahrir Türkiye: ABD Efsanesi Çökmüştür!

İran Savaşı’nın Perde Arkasında Ne Var?

Şahbaz’ın Teklifi, Trump’a Nefes Aldırdı





