Esed Rejimi Depremzedeleri Bombaladı
08 Şubat 2023

Esed Rejimi Depremzedeleri Bombaladı

Köklü Değişim Medya

Esed rejimi depremden kısa süre sonra şiddetli sarsıntıdan etkilenen ve enkaz kaldırma çalışmaları süren Halep’a bağlı Marea kasabasını bombaladı.

MEE'nin haberine göre, Suriye halkının celladı Esed rejimi, Halep’in 35 km kuzeyinde yer alan ve Kahramanmaraş depreminden ciddi şekilde etkilenen Marea kasabasını hedef aldı.

Suriye’de deprem nedeniyle ölenlerin sayısı 2 bin 500’ü geçerken, sözde devlet başkanı Esed, Suriye halkını enkazların üzerinde bombalamayı sürdürüyor.

Köklü-Değişim,Esed-Rejimi-Depremzedeleri-Bombaladı2-.jpg

İngiliz miletvekilleri, devasa depremin meydana gelmesinden kısa bir süre sonra Marea kasabasını “iğrenç” bir şekilde bombalaması dolayısıyla Beşşar Esed’i kınadı.

Muhafazakar milletvekili ve Birleşik Krallık Parlamentosu'ndaki etkili dışişleri komitesi başkanı Alicia Kearns , milletvekillerine Suriye'nin kuzeybatısındaki muhalefetin elindeki yerleşim bölgesinin, yerel halkın depremin ardından uğraşırken saldırıya uğradığını söyledi.

Kearns Salı günü milletvekillerine verdiği demeçte, "Dün, depremden etkilenen bir bölge olan Marea'yı bombaladı, bu onun için gerçekten duygusuz ve iğrenç bir saldırı” dedi.

Esed rejiminin depremden hemen sonra bu saldırıyı düzenlemesi, enkaz kaldırma çalışmalarını engellemek için insanlık dışı vahşi bir eylem olarak nitelendiriliyor.

Esed rejimine meşruiyet kazandırmak için Astana Üçlüsü içinde yer alan Rusya, Türkiye ve İran yoğun çaba sarf ediyor. ABD de desteklediği BM’nin 2254 sayılı kararı çerçevesinde bu planın baş aktörü olarak öne çıkıyor.

Fakat Suriye halkı cani rejim ile uzlaşılmayacağını ifade edip, meşruiyet girişimlerini protesto ediyor.