Umrede Tutuklanan Muhammed Ali Çağlar, Aylardır Cezaevinde
01 Haziran 2023

Umrede Tutuklanan Muhammed Ali Çağlar, Aylardır Cezaevinde

Köklü Değişim Medya

Aralık ayında ailecek umre ziyaretine giden Muhammed Ali Çağlar, Suudi polisinin iddialarına göre taciz suçlamasıyla yargılandı ve 6 aydır cezaevinde tutuluyor.

2 yıl ve 50 bin Arabistan Riyali cezaya çarptırılan Muhammed Ali Çağlar’ın ailesi polisin iftirasıyla mahkemenin karar verdiğini ileri sürüyor.

Geçen yıl 27 Aralık tarihinde ailecek Suudi Arabistan’a umre ziyaretine giden evli ve 1 yaşında çocuk babası Muhammed Ali Çağlar’ın ailesi Suud Arabistan polisinin taciz iftirası attığını öne sürdü ve oğullarının 2 yıl ve 50 Arabistan Riyali cezaya çarptırıldığını ifade etti.

Yaklaşık 6 aydır Suudi Arabistan’da tutuklu olan Muhammed Ali Çağlar aynı zamanda Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi ve Ürdün Üniversitesi’nde doktora öğrencisi.

Konuya ilişkin olarak çok perişan durumda olduklarını açıklayan Baba Hacı Çağlar, “Ortada hiçbir iddia yok, sadece polisin iddiaları üzerine oğlum 4.5 aydır hapishanede ve astım hastası. İlaçlarını da ulaştıramıyoruz” diyerek yetkililerden yardım istedi.

Ailecek gittikleri umre ziyareti sonrasında böyle bir durumla karşılaştıkları için çok şaşırdıklarını ve çok üzüldüklerini ifade eden Hacı Çağlar, olaydan sonra Muhammed Ali Çağlar’ın çıkması için çok uğraştığını ama yüzünü bile göremediğini söyleyerek, “Oğlum Suudi polisinin iftirasına uğradı” iddiasında bulundu.

Çağlar’ın eşi ise, Kabe'yi tavaf ederken Hacerül Esved çevresinde izdiham yaşandığını, Muhammed Ali Çağlar'ın burada yere düşürdüğü çantasını almaya çalışırken Suudi Arabistan polislerince taciz iddiasıyla gözaltına alındığını ifade etti.

Yetkililere ulaştıklarını söyleyen aile, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan daha önce yardım çağrısında bulunmuştu. Aile sonuç alamayınca sosyal medyada “#MuhammedAliÇağlaraÖzgürlük” etiketi altında sesini duyurmaya çalışıyor.