Ülke Yanıyor İktidar ve Muhalefet Siyasi Rant Peşinde!
04 Ağustos 2021

Ülke Yanıyor İktidar ve Muhalefet Siyasi Rant Peşinde!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 03 Ağustos 2021 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda, Türkiye’de bir haftadır devam eden orman yangınları gündeme alındı. Orman yangınları konusunda iktidar ve muhalefet partilerine seslenen Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR, iktidarın muhtemel yaz yangınlarına hazırlık yapmadığını, bu ihmalini ise yangınların arkasında dış güçler var söylemi ile örtmek istediğini söyledi. Hükümetin gerçeklerle yüzleşmesi gerektiğini beyan eden Kar, “Gerçekleri göremeyen, gerçeklerle yüzleşmek istemeyen sorunlara köklü ve nihai çözümler bulamaz, hem kendisi hem de halk için uzun vadeli bir gelecek inşa edemez.” dedi.

Mahmut KAR aynı zamanda muhalefet partilerine de seslendi ve muhalefet partilerinin çözüm odaklı değil siyasi menfeat odaklı eleştiri ve muhalefet yaptığını söyledi. Kar şunları ifade etti: “Muhalefet partileri, özellikle de CHP ve onun sosyal medyadaki laik Kemalist taifesi yangınlar üzerinden toplumsal kutuplaşmayı körükleyen başka bir yangına hizmet etti. Türkiye’nin 4 bir tarafı yanıyor muhalefet partileri ile iktidar taifesi Twitter’daki tevrizatlar üzerinden siyasi rant devşirme peşindeler. Aklı olan biri de çıkıp demiyor ki, arkadaş ülke yanıyor ya bırakın bu kutuplaşmayı, bırakın bu kamplaşmayı, yangından 2023’e ateş taşımayın. Koyun can derdinde kasap et derdinde... Ormanlar, canlılar, köyler, evler yanıyor. CHP’liler Mustafa Kemal fotografları ile AKP’liler Erdoğan fotografları ile “en büyük reis bizim reis” derdine düşmüşler.”

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yangın bölgelerinde çay dağıtmasını da eleştirip, yangınla mücadele konusunda Bakanlık ve yetkili kurumların ihmallerini tek tek sıraladı. Kar şunları söyledi: “Düşünebiliyor musunuz halk yangınla mücadele ediyor, yara bere acı içinde kıvranıyor, Cumhurbaşkanı halkı meydana toplamış konuşuyor yetmedi bir de keyif çayı atıyor. Antalya’nın Gündoğmuş ilçe Belediye Başkanı yerel ajansa röportaj veriyor ve diyor ki, “TOKİ öyle güzel evler yapacak ki, evleri yanmayanlar keşke bizimki de yansaydı diyecekler.” Güler misin ağlar mısın Allah aşkına... Bugün halka çay atmak yerine, beton TOKİ ler yapmak yerine zamanında maliyeti 5 milyon doları geçmeyen yangın söndürme uçakları alsaydınız köyler de evler de yanmazdı. Bunu yapsaydınız milyon dolarla yabancı ülkelerden yangın söndürme uçakları kiralamak zorunda kalmazdınız. Devletin imkanlarını kiralama ihaleleri ile şirketlere ve bankalara peşkeş çekiyorsunuz. Biraz izan biraz vicdan…”

Mahmut KAR yangın ve diğer afetlerin Allah’ın insanlığa bir uyarısı bir ikazı olduğunu söyleyip, halk ve yöneticilerin bu uyarılardan ibret almadıklarını ifade etti. KAR, “Rabbimizi unutursak, ahireti unutursak, onun emir ve nehilerini unutursak Allah’ın azabı hem bu dünya da hem ahirette şiddetli olur. Rabbimiz bizi unutunlardan beri eylesin, rahmet ve merhameti ile bizi kuşatsın ve yaralarımızı sararak acılarımızı hafifletisn inşaAllah...” dedi.

Dün yapılan Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısında ayrıca geçtiğimiz günlerde Konya’da yaşanan cinayet ele alındı. 7 kişilik Kürt ailenin öldürülmesi konusunda da ilmal ve göz yummaların olduğunu söyleyen Kar, siyasilerin ırkçılık söylemleri bu tür cinayetlere zemin hazırlıyor dedi.

---------------

Toplantının tüm metnini okumak için tıklayın.