Ümmet-i Muhammed, Depremzede Kardeşleri İçin Ayakta
09 Şubat 2023

Ümmet-i Muhammed, Depremzede Kardeşleri İçin Ayakta

Köklü Değişim Medya

Dünyanın dört bir yanından Müslümanlar Kahramanmaraş depreminden zarar gören kardeşleri için ellerindekini Türkiye’yi yolluyor.

Kahramanmaraş’taki 7,7 büyüklüğünde meydana gelen ve 10 ili etkileyen şiddetli deprem sonrası zarar gören kardeşlerine yardım gönderebilmek için elinden ne gelirse yollayan, sırtındaki montu çıkarıp, yardım tırlarına veren Türkiye’deki Müslümanların ardından dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların da bu yardım kampanyasına katıldığı haberleri geliyor.

Depremden büyük zarar gören ve hayatın kaybedenlerin sayısının 3bin 200’ü geçtiği Suriye’de Müslümanlar, Esed rejiminin devam eden bombardımanı altında pişirdikleri 300 binden fazla ekmeği deprem bölgesine gönderdi.

Öte yandan Filistin'deki camilerden, yarın cuma namazı sonrasında Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için bağışta bulunulması çağrıları yapılıyor.

Suudi Arabistanlı Müslümanlar ise acilen bireysel topladıkları 114 milyon riyali deprem bölgesindeki kardeşlerine gönderdiler.

Kosova’nın Prizren şehrinde ise Müslümanlar ceplerindeki parayı, kadınlar altın yüzük ve küpelerini kardeşlerine yardım için bağışladılar.

Köklü-Değişim,.Ümmet-i-Muhammed,-Depremzede-Kardeşleri-İçin-Ayakta1jpg.jpg

Afganistan’ın Kunduz vilayetinde de Müslümanlar nakit, altın, kolye ve yüzüklerini yardım için toplayıp, Türkiye’nin Mezar-ı Şerif Konsolosluğu’na teslim ettiler.

Köklü-Değişim,Afganistan,Deprem,Yardım.jpg

Sudan'da ise Müslümanlar toplu halde Türkiye'deki kardeşleri için dua ettiler.

Köklü-Değişim,Ümmet-i-Muhammed,-Depremzede-Kardeşleri-İçin-Ayakta.jpg

Bu duygulandıran haberler, buzdağının görünen kısmı gibi medyaya yansıyan küçük bir kısmı olduğu ve her zorlukta tek bir vücut olduklarını hatırlayan Ümmet-i Muhammed’in düşmanlarına karşı birbirine sahip çıktığı ne ilk ne de son kardeşlik deklarasyonu olacağını bir kez daha ispat etmiş oldular.