Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu’nu Destekleyeceklerini Açıkladı
24 Mayıs 2023

Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu’nu Destekleyeceklerini Açıkladı

Köklü Değişim Medya

Irkçı ve muhacir düşmanlığıyla bilinen ve bu propagandalar üzerinden oy toplamaya çalışan ATA İttifakı’nın ortaklarından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs’taki seçimlerde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı.

Kısa süre önce ATA İttifakı’nın diğer ortağı Sinan Oğan da Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklamıştı. Böylece Cumhur ve Millet İttifakı, muhacir düşmanlığı ile toplanan oyları bölüşmüş oldu.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Zafer Partisi Genel Merkezi'ndeki görüşme sonrası açıklama yaptı.

Zafer Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşme sonrası Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin geleceği açısından her bir genel partiye sorumluluklar düşüyor. Biz de bu çerçevede güzel bir görüşme gerçekleştirdik." açıklamasında bulundu.

Özdağ ise şunları söyledi:

"Yılda 11 milyar dolar sığınmacılara harcayarak Türk halkının fakirleşmesini engelleyemeyiz. 14 Mayıs seçimlerine giderken Zafer Partisi olarak sığınmacıların vatanlarına geri gönderilmesi için seçmene bir çağrıda bulunduk.

İkinci tur için Numan Kurtulmuş gelip bizden destek istedi. Ancak Kurtulmuş'un ifadelerinde sığınmacıların vatanlarına dönmesi için bir politika yer almadı. Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir fikir birliğine vardık. Zafer Partisi olarak Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz"

Özdağ, sosyal medyada gerçek dışı ve manipülatif paylaşımlarıyla tanınıyor. Bu paylaşımları kurumlar tarafından resmi açıklamalarla yalanlansa da delisiz iddiaları ve özellikle Suriyelileri hedef gösteren paylaşımlarıyla gündemde kalabilmeye çalışmıştı.

Açıklama sonrası imzalanan protokol de paylaşıldı. Paylaşılan maddelerde olmasa da Özdağ'a bakanlık sözü de verildiği kulislere yansıyan haberler arasında yer alıyor.

Protokolün 7 maddesi şu şekilde:

1- Anayasamızın ilk 4 maddesi ve 66. madde de yer alan Türk Vatandaşlığı konusundaki tanımı ve içeriği korunacaktır.

2-1924 yılında kurulan milli-üniter-laik devletten asla taviz verilmeyecektir. Bu değerlere bağlı kalınacaktır.

3- Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacılar ve kaçaklar en geç 1 yıl içerisinde ülkelerine geri gönderilecektir.

4- Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir.

5- Devletin bütün birimlerinde yapılacak görevlendirmelerde sadakat değil, liyakatin esas alınması sağlanacaktır.

6- Bütün yolsuzluklar ile hukuk çerçevesinde çok etkin bir şekilde mücadele edilecektir.

7- Devletin vatandaşına karşı şeffaf olunması ve açık davranması konularında tam mutabakata varılmıştır.