Türkiye’nin Erbil Konsolosluğu Çalışanlarına Saldırı
17 Temmuz 2019

Türkiye’nin Erbil Konsolosluğu Çalışanlarına Saldırı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Türkiye’nin Erbil’deki konsolosluk çalışanları restoranda silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluk görevlisi hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Menfur saldırıyı kınıyorum. Faillerin süratle bulunmaları için girişimlerimiz sürüyor" açıklaması yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu saldırıyı 3 kişinin düzenlediğini açıkladı.

Irak'ın Erbil kentinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda çalışan bir görevli hayatını kaybetti. Terör saldırısında bir Irak vatandaşı da yaşamını yitirdi. Saldırıda bir kişi yaralandı.

Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı.

Saldırı sonucu bir başkonsolosluk çalışanı olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırıda bir Irak vatadaşı yaşamını yitirirken, bir kişi de yaralandı.

Erbil Emniyet Müdürü'nden Açıklama

Erbil Emniyet Müdürü Abdulhalik Talat saldırganı yakalamak için operasyon yapıldığını söyledi.

Talat, "Olaydan sonra kaçan iki silahlı saldırganı yakalamak için operasyon sürüyor. Saldırganı yakalamak için tüm yollar kapatıldı, operasyon sürüyor" açıklamasında bulundu.

Daha önce saldırganın öldüğü ya da yaralandığı iddia edilmişti.

Erdoğan: Menfur Saldırıyı Kınıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erbil'deki olayla ilgili açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Erbil’de konsolosluk çalışanlarımıza yönelik düzenlenen menfur saldırıyı kınıyorum. Saldırıda şehit olan çalışanımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Saldırının faillerinin süratle bulunmaları için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir."

Çavuşoğlu: Saldırı Üç Kişi Tarafından Gerçekleştirildi

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırının 3 kişi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli bir arkadaşımız bir lokantada yemeğini yerken edindiğimiz bilgiye göre 3 kişi tarafından saldırıya uğruyor. Çalışma arkadaşımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Saldırganlar yine yan masada Iraklı 2 kişiye daha saldırıyorlar birisi vefat ediyor diğeri de ağır şekilde yaralı. Hem Bağdat ile hem Erbil ile temas halindeyiz. Saldırganların yakalanması, arkasında ne var bunların detayları ile ortaya çıkması için temaslarımızı sürdürüyoruz'' dedi.