Türkiye’nin Suriye Sınırına Askeri Sevkiyatı Sürüyor
05 Ağustos 2017

Türkiye’nin Suriye Sınırına Askeri Sevkiyatı Sürüyor

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Suriye sınırındaki birliklere takviye olarak gönderilen obüs yüklü tırlar Kilis'e ulaşırken, bu sevkiyatla İdlib operasyonuna “hazırlık mı yapılıyor?” sorusunu gündeme getirdi.

Çeşitli birliklerden gönderilen 5'i obüs yüklü tırdan oluşan 6 araçlık konvoy, Kilis'ten geçerek İslahiye Suriye sınır hattı istikametine doğru hareket etti.

Çekicilere yüklü obüs ve çok namlulu roketatarların da bulunduğu 10 araçtaki ağır silahlar ile otobüslerdeki askerlerin sınır hattındaki Afrin bölgesinde konuşlandırılacağı belirtildi..

Daha önce de çeşitli aralıklarla yapılan askeri sevkiyatlarda, Suriye sınırındaki birliklere obüs yüklü tırlar ve mühimmat taşıyan askeri araçlar gönderilmişti.

Geniş güvenlik önlemleri altında sevk edilen bu araçların, Suriye sınırındaki askeri birliklere takviye amaçlı gönderildiği ve sınırda konuşlandırılacağı ifadelerine yer verilmişti.

Küstah ABD’den, İdlib Halkına Tehdit!

İdlib'e yönelik operasyon hazırlıklarını sürdüren ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Michael Ratney, Suriye'nin Türkiye sınırındaki İdlib kentinde yaşanan çatışmalardan Nusra Cephesi'nin ana gövdesini oluşturduğu çatı örgütü Heyet Tahrir el-Şam'ın zaferle çıkmasının, ülkenin geleceği açısından büyük bir tehlike yaratacağını söyledi.

Ratney, Çarşamba gecesi internet üzerinden yayınladığı mektubunda, "Suriye'nin kuzeyi, tarihinin en büyük trajedilerinden birine sahne oluyor... İdlib'te Nusra Cephesi'nin hâkimiyet kurması halinde, ABD'nin gerekli askeri önlemlere başvurmamaları konusunda uluslararası aktörleri ikna etmesi çok zorlaşır." dedi.

Ratney, "İdlib'te ortaya çıkacak ağır sonuçların sorumlusunun (Heyet Tahrir el-Şam'ın lideri Ebu Muhammed el) Colani ve çetesi olduğunu herkes bilmelidir" ifadelerini kullandı.