Türkiye İdlib'in Esed'e Teslim Edilmesi Operasyonunu Başlattı
07 Ekim 2017

Türkiye İdlib'in Esed'e Teslim Edilmesi Operasyonunu Başlattı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

ABD’nin talebi üzerine Rusya ve İran ile birlikte İdlib’de görev alacak olan Türkiye ve ÖSO birlikleri, Esed’e karşı İslami taleplerinden vazgeçmeyen Müslümanların bölgeden temizlenmesi ve İdlib'in rejime teslim edilmesi için operasyon başlattı.

Suriyeli muhaliflerin elindeki en önemli kentlerden olan Idlib'de Türkiye destekli bir operasyon Astana'dan sonra gündemdeydi. O günden beri en kuvvetli istihbarat dün yayıldı. Gece sosyal medyada yayılan görüntülerde ÖSO'nun İdlib'e girdiği duyuruldu.

İdlib Kalkanı Başladı

Muhaliflerin kontrolü altında bulunan ancak ABD’nin Astana görüşmelerinde planladığı Çatışmasız Bölgeler projesi, İdlib’in düşmesini ve Esed rejimine devrini içermektedir.

İdlib’de çatışmasızlık bölgeleri kurulması için Eylül ayında Astana’da anlaşmaya varan Türkiye-Rusya ve İran, bölgenin güvenliği konusunda asker gönderme kararı almıştı. Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu’na bağlı “Hamza Bölüğü” Hatay’ üzerinden geçerek Reyhanlı yakınlarındaki Bab-ı Hava sınır kapısından geçip İdlib’e girdi.

Kamyonetlerin kasasında otomatik silahlarla yol alan ÖSO birlikleri, görüntülerini sosyal medyada paylaşıyorlar. Bölgede çatışmaların başladığı bilgisi geliyor.