Trabzon-Basel Maçında Tribünlerde “Allahuekber” Nidaları
16 Şubat 2023

Trabzon-Basel Maçında Tribünlerde “Allahuekber” Nidaları

Köklü Değişim Medya

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Şenol Güneş Spor Kompleksi Akyazı Stadyumu’ndan tekbir sesleri yükseldi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen, Türkiye’de 10 ilde ve Suriye’nin kuzeyindeki şehirlerde yıkıma yol açan 7,7 şiddetindeki depremin ardından yaraları sarmak için tek yürek olundu.

Bu akşam Trabzon’da oynanan maçın seremonisinde de sahaya Türkçe ve Arapça “Yanınızdayız” pankartı ile çıkıldı.

Maçın başında tribünlerden önce teşrik tekbirleri yükseldi. Ardından taraftarlar duygusal bir kareografi gerçekleştirdi.

Kareografinin sona ermesine müteakiben tüm tribünlerden “Ya Allah Bismillah Allahuekber” sesleri yükseldi.

Bu tekbirlerin son zamanlarda laik kemalistlerin ve İslam düşmanlarının, deprem bölgesinde sağ kurtulanlara sevinen arama kurtarma ekiplerinin getirdiği tekbirlerden duyduğu alerjiye bir tepki olduğu anlaşılıyor.

Maçın 1. dakikasında depremden etkilenen “01” plakalı Adana için “Adana burada”, 2. Dakikasında ise “02” plakalı “Adıyaman burada” şeklinde tezahüratına devam etmeleri ve bu şekilde şehirleri saymaları duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Müslümanların giyimine, örfüne, dinine ve mukaddesatına karşı saldırmayı adet edinmiş Batı hayranı güruha karşı ümmet tek yürek olmuş durumda. Bu nedenle Müslümanlar, sosyal medyada günlerdir “Allahuekber” başlığına yüzbinlerce tweet atarak tekbirden alerji duyanlara tepkisini gösteriyor ve mukaddesatına sahip çıkıyor.