Tillerson ve Lavrov New York’da Bir Araya Geldi
18 Eylül 2017

Tillerson ve Lavrov New York’da Bir Araya Geldi

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu çerçevesinde bir araya geldi. İdlib operasyonunun ele alınacağı görüşmede, Suriye’de çatışmaların sonlandırılması ve devrimin bitirilmesi hedefleniyor.

Kapalı kapılar ardında gerçekleşen görüşmenin 45 dakika sürdüğü bildirilirken tarafların Suriye konusundaki işbirliği ve Orta Doğu ile Kuzey Afrika’daki durumları görüştüğü kaydedildi.

Ayrıca Tillerson ve Lavrov, Ukrayna doğusundaki çatışmayı çözmek amacıyla imzalanan Minsk Anlaşmaları’nın yerine getirilmesi sürecini ele aldı.

Daha önce, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısı çerçevesinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelmeyi planladığını bildirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da New York’a Gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD'nin New York şehrine gitti. Erdoğan'a ziyaretinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak eşlik ediyor.