Thodex ve Vebitcoin’den Sonra Kripto Parada Bir Vurgun Daha
27 Mayıs 2022

Thodex ve Vebitcoin’den Sonra Kripto Parada Bir Vurgun Daha

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Kripto para borsasında Thodex ve Vebitcoin'den sonra bir vurgun daha ortaya çıktı. 15 bin abonesi bulunan Bitexnova'da yatırımcılar paralarını çekemediğini iddia etti. 250 milyon TL'den fazla yatırımın bulunduğu Bitexnova hakkında yüzlerce şikayet var.

İslam’ın “hasa” ve “ğarar” adlı satışlardan olduğu için haram kıldığı kripto parada son 1 ayda 1 trilyon dolar buharlaştı. Sermayesi güçlü olmayan borsalar da batmaya başladı. Türkiye'de daha önce Thodex ve Vebitcoin gibi kripto para şirketleri batmış ve binlerce inan mağdur olmuştu.

Sabah gazetesinin haberine göre, son bir haftadır 15 bin Türk yatırımcısı bulunan Bitexnova borsasından alım satım yapılamıyor. Bir hafta önce Bitexnova olarak bilinen sitenin adını Bitexova olarak değiştirmesi kullanıcılar tarafından korkuya neden oldu.

Sosyal medya ve internette yüzlerce şikayette bulunan yatırımcılar, para çekimi ile ilgili bir muhatap bulamadıklarını ve paralarının battığını iddia ediyorlar. Sadece bu borsada Türk yatırımcıların 250 milyon TL'den fazla parasının bulunduğu tahmin ediliyor.