Terör Devleti ABD, Bütçesinden YPG/PKK’ya Milyonlarca Dolar Ayırdı
29 Mart 2022

Terör Devleti ABD, Bütçesinden YPG/PKK’ya Milyonlarca Dolar Ayırdı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Ankara’nın sürekli dost, müttefik ve stratejik ortak diye nitelediği terör devleti ABD, kara kuvvetlerinin 2023 mali yılı bütçesinde, aralarında omurgasını YPG/PKK'nın oluşturduğu SDG (Suriye Demokratik Güçleri) ismini kullanan yapıya ve Irak ordusuna “eğit-donat destek fonu” için 542 milyon dolar ayırdı.

Dünyada kaoslar oluşturan, vesayet savaşları ile farklı coğrafyalarda menfaat güden ABD yönetiminin 2023 mali yılı için talep ettiği 813 milyar dolarlık savunma harcamaları bütçesi, 2000 yılından bu yana talep edilen en yüksek savunma bütçesi olarak tarihe geçmiş oldu.

Biden yönetimi, 1 Ekim'de başlayacak 2023 mali yılına yönelik hükümet harcamalarını içeren 5,8 trilyon dolarlık bütçe teklifini ABD kongresine sundu.

Bu bütçe talebinin 1,58 trilyon doları başkanın isteğe bağlı harcama talebi olarak adlandırılıyor.

Biden'ın isteğe bağlı harcama talebinin yarısından fazlasını ise savunma harcamaları oluşturuyor.

Pentagon’un bütçe talebine ilişkin belgelerde, Kara Kuvvetlerinin bütçesinde dış operasyonlar kapsamında Suriye'deki gruplara ve Irak'a “eğit-donat destek fonu” dikkati çekiyor.

Pentagon, her yıl savaş fonu olarak da bilinen “Denizaşırı Muhtemel Operasyonlar Fonunu” ayrı bir kalem olarak bütçeye ekliyordu.

Ancak son iki yıldır bu fon Savunma Bakanlığı Temel Harcamalarına eklendi.

Bu fon kapsamında DAEŞ’e karşı Irak ordusu ve Suriye’deki gruplara verilen “eğit-donat destek fonu” ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı bütçesine eklendi.

Kara Kuvvetleri bütçe talebinde 163 milyar doların temel harcamalar, 15 milyar doların ise dış operasyonlar için ayrıldığı açıklandı.

Söz konusu 15 milyar doların 14 milyar 64 milyon dolarının askeri personel maaşları, operasyon, bakım, araştırma dahil ABD ordusunun harcamalarına ayrıldığına işaret edildi.

Aynı belgede “DAEŞ ile mücadele Irak ve Suriye eğit-donat fonu” için 542 milyon doların talep edildiği belirtildi.

Belgede bu miktarın ne kadarının Irak ordusuna, ne kadarının Suriye’deki YPG/PKK terör örgütünün de dahil olduğu gruplara verileceğine değinilmedi.

ABD yönetimi 2022 mali yılında da bu fon için 500 milyon dolar ayırmış, bunun 177 milyon dolarını YPG/PKK terör örgütünün de aralarında bulunduğu Suriye’deki gruplara destek olarak tahsis etmişti.

Suriye halkının İslami devrimi baltalamak için kurulan terör örgütleri ABD’nin dünyaya dayattığı kapitalist laik nizamı ayakta tutmak için oluşturulmuş ve Esed rejiminin de nefes almasını sağlamıştı. Saman alevi gibi parlayıp ardından yok olan DEAŞ ile mücadele bahanesi ile kurulan YPG/PKK bu çatışmalarda Batı medyasının desteği ile meşrulaştırılmaya çalışılmıştı. Ayrıca Kuzeye çekilen Esed muhalifi gruplar kurulan bu örgütlerle mücadele ettirilerek oyalanmış ve Esed rejimi de Astana Üçlüsü’nün (Rusya-Türkiye-İran) gayretleriyle toparlanmayı başarmıştı.