Terörün Destekçisi ABD, DEAŞ’ı Bahane Edip, PKK/PYD’yi Koruyor
25 Kasım 2022

Terörün Destekçisi ABD, DEAŞ’ı Bahane Edip, PKK/PYD’yi Koruyor

Köklü Değişim Medya

Teröre maddi, askeri ve siyasi destek vererek kaos ve istikrarsızlık çıkartan Amerika Birleşik Devletleri (ABD), PKK/PYD’yi de Suriye’nin kuzeyinde DEAŞ ile mücadeleyi bahane ederek koruyor ve meşruiyet kazandırmaya çalışıyor.

Pentagon, PKK/PYD terör örgütünü yerel ortak olarak tanımlayarak yine sahip çıktığını açıkladı. Sözcü Patrick Ryder, “Suriye'deki son hava saldırıları, ‘yerel ortaklarla’ çalışan ABD personelinin güvenliğini doğrudan tehdit etti. Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ta ve Türkiye'de tırmanan gerilimden derin endişe duyuyor” açıklamasında bulundu.

Bilindiği üzere ABD, YPG/PYD isimleri fazla tepki çekince terör örgütüne SDG (Suriye Demokratik Güçleri) ismini vermişti. DEAŞ ile mücadele kapsamında meşruiyet kazandırılmaya çalışılan terör örgütünün ABD tarafından binlerce tır silahla teçhiz edilip, korunmasının asıl nedeni ise ordusu olmayan Esed rejimini tehlike anında desteklemek.

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“_Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ta ve Türkiye'de tırmanan gerilimden derin endişe duyuyor. Suriye'deki son hava saldırıları, Suriye’de DEAŞ’ı yenmek ve on binden fazla DEAŞ tutuklusunun gözetimini sağlamak üzere yerel ortaklarla çalışan ABD personelinin güvenliğini doğrudan tehdit etti.

Hem Türkiye'de hem de Suriye'de meydana gelen sivil can kaybını kınıyor ve taziyelerimizi sunuyoruz. Sivillerin kasten hedef alındığı haberlerinden da endişe duyuyoruz. Gerginliğin azaltılması için çağrıda bulunurken, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını kabul ediyoruz. Ateşkesi sürdürmek için Türkiye ve yerel ortaklarımızla görüşmeye devam edeceğiz_”

ABD bu açıklamalarla alenen teröre destek verirken Ankara ise ABD’yi dost, müttefik ve stratejik ortak olarak nitelemeye ve dünya çapında gerçekleştirilen operasyonlarda koordineli hareket etmeye devam ediyor.

İstiklal’deki bombalı saldırı ve Gaziantep Karkamış düzenlenen havan saldırısının ardından terörle mücadele hususunda bir basın açıklaması yayımlayan Hizb-ut Tahrir Türkiye,Terörle mücadele bir samimiyet işidir. Bu mücadelede pragmatist devlet ve ikiyüzlü yöneticilerin yaptığı gibi “senin teröristin kötü, benim teröristim iyi” anlayışı asla kabul edilemez...” ifadelerine yer vermişti.

Terörün Azmettiricisi Olan ABD ve Batılı Devletler ile Hesaplaşma Vakti Gelmedi Mi?” başlığı altında yayımlanan basın açıklamasında, “Terörle mücadele, teröristi meşru görmemek ve onu muhatap almamak ile başlar. Ama sizler dünyanın en büyük terör devleti olan Amerika ile birçok alanda ortak hareket ediyorsunuz. ABD’nin terörist başkanlarına dostum diyorsunuz. Kendi çıkarları için masum insanları öldüren Avrupa devletleri ile iş birliği yapıyorsunuz” ifadeleriyle terörün asıl kaynağına dikkat çekilmişti.

Basın açıklamasının tamamını aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

“Terörün Azmettiricisi Olan ABD ve Batılı Devletler ile Hesaplaşma Vakti Gelmedi Mi?”

r-1.jpg