TBMM Yine Aynı: Kavga, Küfür, Hakaret
09 Aralık 2021

TBMM Yine Aynı: Kavga, Küfür, Hakaret

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Halk sefalet içinde bir yaşam bir sürüp, sorunlarına çözüm beklerken, 2022 yılı bütçe görüşmeleri sırasında iktidar ve muhalefet Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni boks ringine çevirdi. Parti mensupları birbirine küfür ve hakaretlerle saldırdı.

Her hareketleriyle halka örnek olması gereken milletvekilleri, TBMM’de birbirlerine şiddet uygulayıp, küfür ve hakaretler savurdular. Çözüm için bekleyen onca sorun varken demokratik partiler aralarında iktidar ve menfaat kavgasına tutuşmuş durumda. Aldıkları yüksek maaş ve yaşadıkları lüks hayatın etkisi altında kıvranan halkın içinde bulunduğu duruma kör ve sağır olan vekiller, koltuk ve makam için TBMM’de meydan savaşı sürdürüyor.

Daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun kürsüde konuşması esnasında el hareketi çekmesi ile TBMM’de gerilim tırmanmıştı.

Sonra muhalefet partisi milletvekilleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Sezgin Baran Korkmaz'ın uçağını kullandığını hatırlatıp, Sedat Peker’in iddialarını kürsüde ifade etmesi üzerine İçiçleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sahtekarsınız, hesabını vereceksiniz” yanıtını verdi. Bu sözlerin ardından Meclis'te ortalık karıştı, yumruklar havada uçuştu.

Karşılıklı küfür ve hakaretlerle devam eden söz dalaşı uzun bir süre devam etti.

Ortada ciddi bir ekonomik kriz, TBMM’den iktidar ve muhalefetin ortak çıkardığı kanunların uygulanmasıyla süren ahlaki çöküntü yaşanırken, şiddet yaygın bir şekilde gözlemlenirken sözde çözüm üretecek olanlar da birbirini nezaketten uzak bir dille aşağılıyor ve hakaret ediyor.

Son ABD seçimlerinde de Trump taraftarlarının parlamentoyu basarak kargaşa çıkarması ve bu tip olayların meclislerde sık sık yaşanması, kapitalist demokrasinin asıl yüzünü ortaya koyuyor. Menfaat odaklı kapitalizm, yaydığı bozuk fikirlerle toplumları kutuplaştırıp, bölüyor ve birbirine düşman ediyor.

Sorunlarına çözüm bekleyen halk ise ekranlarda kavga, küfür ve hakaret izliyor.