"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

TBMM Lokantası “İsrail”i Boykot Ederken, Devlet Düzeyinde Ciddi Bir Adım Yok
07 Kasım 2023Köklü Değişim Medya

TBMM Lokantası “İsrail”i Boykot Ederken, Devlet Düzeyinde Ciddi Bir Adım Yok

TBMM Lokantası “İsrail”i boykot kararı alırken, Gazze’de katliam ikinci ayına girerken devlet düzeyinde henüz işgalci varlığı incitecek ciddi bir adım atılmadı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un talimatıyla, “İsrail”in Gazze'de işlediği soykırım suçuna destek veren şirketlerin ürünleri Meclis kampüsü ve tesislerindeki lokanta, kafeterya ve çay ocaklarında satılmayacak.

TBMM Başkanlığından yapılan açıklamada, 'Meclis'in, Gazze'de masum insanları katleden ‘İsrail'in savaş suçlarına açıkça desteğini ilan eden şirketlerin ürün ve mallarının boykot edilmesine yönelik toplumsal duyarlılığa destek verilmesi' kararı alındığı belirtildi.

Gazze’de katliam ikinci ayına girerken şehid olan Müslümanların sayısı 10 bini geçti. AK Parti hükümeti katliamdan yaklaşık bir ay sonra Büyükelçi Şakir Özkan Torunlar’ı istişare etmek için Ankara’ya çağırdı. “İsrail”in petrolü, çeliği ve su gibi stratejik ihtiyaçları Türkiye’den giderken, yöneticiler halkı “İsrail” mallarını boykot etmeye çağırıyor.