Suriye’de Hizb-ut Tahrir Tutuklamalarına Tepkiler Artıyor
05 Eylül 2020

Suriye’de Hizb-ut Tahrir Tutuklamalarına Tepkiler Artıyor

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Suriye’nin İdlib şehri ve Atme kasabasında Hizb-ut Tahrir üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklamalara tepkiler artıyor. En son “Özgür Halep” Üniversitesi’nde öğrenciler protesto gösterisi düzenledi ve Heyet-i Tahrir eş-Şam (HTŞ) tarafından gözaltına alınan Hizb-ut Tahrirli arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep ettiler.

Halep’in kuzeyindeki Azez şehrinde bulunan “Özgür Halep” Üniversitesi’nde protesto gösterisi düzenlendi. Üniversite öğrencileri, Heyet-i Tahrir eş-Şam (HTŞ) tarafından gözaltına alınan Hizb-ut Tahrirli arkadaşlarının serbest bırakılmasını istiyorlar.

Bölgedeki yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Kuzey Halep kırsalında bulunan Azez şehrindeki Özgür Halep Üniversitesi’nde HTŞ hapishanelerinde tutulan arkadaşlarının serbest bırakılması için protesto gösterisi düzenlendiği aktarıldı.

Protesto gösterisi düzenleyen öğrenciler, Hizb-ut Tahrir üyesi oldukları gerekçesiyle Atme’de, İdlib’de ve diğer bölgelerdeki HTŞ tutuklamalarını protesto ettiklerini, cezaevlerinde bulunan arkadaşlarının derhal serbest bırakılmalarını istediklerini ifade ettiler.

Atme’de Tutuklanan Hizb-ut Tahrir Üyeleri Serbest Bırakıldı

****Birkaç gün önce İdlib’in kuzeyinde İskenderun sınırındaki Atme kasabasında tutuklanan Hizb-ut Tahrir üyelerinin serbest bırakıldığı ancak İdlib'de hâlâ tutuklu bulunan 5 Hizb-ut Tahrir üyesinin olduğu biliniyor.

29 Ağustos’ta Heyet-i Tahrir-i Şam’a bağlı güvenlik güçlerinin Hizb-ut Tahrir üyelerine karşı İdlib’in kuzeyinde İskenderun sınırında bulunan Atme kasabasında geniş çaplı bir tutuklama operasyonu başlatmışlar ve bu tutuklamaları aileler, bayanlar tarafından protesto edilmişti.

Hizb-ut Tahrir üyelerinin tamamının serbest kalması için protestoların devam edeceği bildiriliyor.