Sosyal Medya Paylaşımları Bahane Edilerek Müslümanların Gözaltına Alınması Devam Ediyor
30 Aralık 2017

Sosyal Medya Paylaşımları Bahane Edilerek Müslümanların Gözaltına Alınması Devam Ediyor

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Geçtiğimiz günlerde ardı ardına gerçekleştirilen panel, konferans ve toplantılarda vurgulanan yargı zulümleri ve haksız uygulamalara yenileri eklenmeye devam ediyor.

Daha öncede mesnetsiz suçlamalar ile İslami hassasiyeti olan masum Müslümanların sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarından yola çıkarak DEAŞ üyeliği isnadı ile gözaltılar gerçekleştirilmiş, daha sonra yapılan soruşturmalar sonucu yöneltilen suçlamaların asılsız çıkması üzerine mezkûr örgüt ile hiçbir bağlantıları olmadığı anlaşılan Müslümanlar serbest bırakılmıştı.

Bu zulmün bir benzeri de geçtiğimiz Çarşamba günü Gaziantep’te yaşandı. Üç çocuk babası ve ticaretle uğraşan Mehmet EMİR isimli Müslüman sivil ekiplerin işyerine yaptığı operasyonda gözaltına alındı. Halen gözaltında tutulan Mehmet EMİR’i merak eden ailesi ve yakınlarına da net bir bilgi verilmiş değil.

Kamuoyunda, klasik medyada var olan tekelleşmenin ardından, sosyal medyayı da kontrol etmek isteyen İktidarın; halkın yöneticileri muhasebe etme imkânı bulduğu yegâne platform olan sosyal medyayı kullanmasını, gözaltılar ile susturma ve sindirme yoluna başvurduğu yorumları hâkim.