Siyasi Partiler 4,5 Milyar Liralık Seçim Yardımı Yerine Birer Maaş Bağışladı
09 Şubat 2023

Siyasi Partiler 4,5 Milyar Liralık Seçim Yardımı Yerine Birer Maaş Bağışladı

Köklü Değişim Medya

Siyasi Partiler, depremzedelere toplam 4,5 milyar liralık seçim yardımı yerine birer maaş bağışlama kararı aldı.

Kahramanmaraş’ta 7,7 şiddetinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma yol açan ve Türkiye tarihinin en büyük afeti olarak nitelenen deprem sonrası siyasi partilerin seçim yardımlarını depremzedelere bağışlaması halk tarafından dillendirilmişti.

Bilindiği üzere 2023 yılında AK Parti’ye toplam 1 milyar 961.3 milyon lira, CHP’ye 1 milyar 43,9 milyon TL, HDP’ye 539.5 milyon TL, MHP’ye 511.5 milyon TL, İYİ Parti’ye de 459.2 milyon TL hazine yardımı yapılacak. Buna göre 2023'te siyasi partilere toplam 4.5 milyar lira hazine yardımı yapılacak.

Ülke bu haldeyken önder olması ve birlik mesajı vermesi gerekenler vatandaşın gerisinde kalarak daha cenazeler kaldırılmadan siyasi çekişmelerine ve koltuk kavgalarına devam ediyorlar.

TBMM Başkanı Şentop, CHP ve İYİ Parti, Maaşlarını Bağışladı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AFAD'a üç maaşını, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri ise bir aylık maaşlarını deprem bölgesine bağışlama kararı aldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, üç maaşını AFAD'a bağışladığını açıkladı. Şentop, "Her bir milletvekilimizin en az birer maaşını yardım kampanyasına bağışlayarak AFAD'a, depremde zarar gören vatandaşlarımıza destek vermesi çağrısı yapıyorum. Ben de, bir çok ayni ve nakdi başka kampanyalara katılımama ilaveten, AFAD'a 3 maaşımı bağışlamış bulunuyorum" açıklaması yaparak kampanya başlattı.

CHP ve İYİ Parti milletvekilleri de bir maaşlarını deprem bölgesine bağışlama kararı aldı.

AK Partili milletvekilleri ise kendi içlerinde maddi yardım kampanyası başlattıklarını duyurdular ama bir meblağ açıklamadılar.

HDP milletvekilleri de partinin oluşturduğu deprem fonuna nakdi yardımda bulundu.