Siyaset Atölyesi’nin 2’nci Semineri Ankara’da
19 Ekim 2018

Siyaset Atölyesi’nin 2’nci Semineri Ankara’da

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Gençlik Kolları tarafından yürütülen ‘Siyaset Atölyesi’nin yeni dönem seminerlerinden 2’ncisi 20 Ekim 2018 tarihinde Ankara’da Köklü Değişim Genel Merkezi’nde yapılacak.

Siyaset Atölyesi yeni dönem seminerlerinden ilki geçtiğimiz Eylül ayında “Türkiye’de Devlet Adamı Kıtlığı” (Kaht-ı Rical) başlığı altında Van’da gerçekleşmişti.

Siyaset Atölyesi Ekim ayı seminerinde “Seküler Eğitim Sistemi ve Sorunları” konusu işlenecek. Makine mühendisi Rıfat Çime’nin konuşmacı olarak katılacağı seminerde;

*Eğitimin gerçek amacı, *Laik eğitimin öğrenciler üzerindeki etkisi, *Karma eğitimin sonuçları, *Eğitim de başarıya giden yol konularında çözümler ele alınacak.

Günümüzde Müslümanlar nezdinde önemi hatalı bir şekilde algılanan siyaset, esasında insanların işlerinin yürütülmesi yani yönetimdir. Dolayısıyla yönetim meselesi, her toplumu ve özellikle de Müslümanları ilgilendirir. Bu minvalde, İslam’ı siyasetten uzaklaştırarak demokratik değerler merkezli uygulanan siyaset kavramının insanımıza doğru bir şekilde izah edilmesi elzem bir durumdur.

Bu gerekliliğin bir neticesi olarak "Köklü Değişim Siyaset Atölyesi" seminerlerinin gayesi; “Sahih İslamî siyasetin gerekliliğini ortaya koymak, Müslümanlara ve özellikle Müslüman gençliğe siyasi kavramları izah etmek, Türkiye ve İslam dünyasında gelişen siyasî olaylara İslam nazarı ile bakmayı sağlamaktır.

Batı’ya bağımlı olarak yürütülen siyasetin “reel politik” söylemiyle adlandıran yöneticilerin vakasını, demokratik-laik zeminde yapılan konjonktürel siyasetin kirliliğini ifşa etmek ve gelecek için Müslüman siyasetçilerinin yetişmesine katkı sunmak” şeklinde özetleyebiliriz.

Köklü Değişim Gençlik Kolları bünyesinde yürütülecek Siyaset Atölyesi çalışmamızın yeni dönemdeki 2’nci program bilgileri aşağıdaki gibidir:

Konu: “Seküler Eğitim Sistemi ve Sorunları”

Konuşmacı: Rıfat ÇİME

Yer: Köklü Değişim Genel Merkezi – Kültür mah. Mithatpaşa cad. No:47-B

(312) 229 77 91 Çankaya/ Ankara

Tarih: 20 Ekim 2018 Cumartesi

Saat: 20.00