#300Gözaltı Davasının İlk Duruşması Bugün Yapıldı
20 Kasım 2017

#300Gözaltı Davasının İlk Duruşması Bugün Yapıldı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Mahmut Kar ve Osman Yıldız’ın gözaltı kararına tepki gösteren, ardından da gözaltına alınan, #300Gözaltı olarak kamuoyuna yansıyan davanın ilk duruşması bugün yapıldı.

Hiçbir tutuklunun bulunmadığı dava, bugün 36. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. 163 sanığın yargılandığı dava, salonda yer olmadığından iki oturumda tamamlandı. Sanıklar, daha önce verdikleri ifadeleri tekrar teyit ettiler.

Mahkeme 15 Ocak 2018 tarihine ertelendi.

Ne Olmuştu?

Hizb-ut Tahrir, 3 Mart 2017 tarihinde Hilafet’in kaldırılış yıldönümü vesilesiyle “Dünya Hilafet'e Neden Muhtaç?” temalı bir konferans düzenleyecekti. İstanbul'da düzenlenmesi planlanan konferans için Emniyet’e bilgilendirme dilekçesi verildi. Ancak Savcılık, önce konferansı iptal etti. Ardından da henüz Emniyet’te bulunan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar ve Köklü Değişim Dergisi Yazarı Osman Yıldız’ı gözaltına aldı.

Karara karşı çıkan 300 kadar kişi Emniyet Müdürlüğü’nün önünde toplanarak sessiz bir eylem gerçekleştirmiş, ardından da önce kadın ve çocuklar dâhil 300, sonrasında ise kadın ve çocuklar bırakılarak 163 kişi gözaltına alınmış, ifadeler alındıktan sonra da serbest bırakılmışlardı.