Seçim Öncesi Borç Yapılandırma Paketi Hazırlanıyor
20 Ocak 2023

Seçim Öncesi Borç Yapılandırma Paketi Hazırlanıyor

Köklü Değişim Medya

Seçim sath-ı mailine girildiği bugünlerde hükümet, 31 Aralık 2022'ye kadar devlete olan tüm borçların yapılandırılmasını kapsayan bir paket hazırlanıyor.

Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı sağlayacak yapılandırma işleminin vergi borçları; maliyeye olan vergi borçları henüz kesinleşmemiş veya dava sürecinde olan cezalar, Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredileri, motorlu taşıt vergileri, trafik cezaları, nüfus cezaları, askerlik cezaları, otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları, gümrük cezaları ve sosyal güvenlik kurumu tarafından takip edilen sigorta primlerini kapsaması da bekleniyor.

Anapara borcuna eklenen faiz ve gecikme faizi borçlarının önemli ölçüde silineceği, önceki yapılandırmalarda olduğu gibi peşin ve taksitli ödeme imkanı getirileceği tahmin ediliyor.

Peşin ödeme halinde ise yüzde 90'a kadar borçların silinmesi imkanı doğacak. Belirli tutarın altında olan borçların tamamının silinmesinin söz konusu olduğu da ileri sürülüyor.

Paketin detaylarını seçim öncesi bir icraat olarak Pazartesi günkü kabine toplantısında bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklanması bekleniyor.