Girişimcilik Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyoruz ki gelin bu dünyada yeni bir barışın temelini atalım. Böyle rastgele bu ülkelere bombaları yağdırmayalım. Varil bombalarını yağdırmayalım” şeklinde konuştu.
Hilafet’in yıkılışının 97. Hicri yıl dönümünde binlerce #HizbutTahrir destekçisi ve Kudüs halkı Mescid-i Aksa’nın avlusunda “Hilafet ümmetin izzetini ve Kudüs’ün statüsünü geri döndürecektir” sloganıyla buluştu.
Suriye'ye ABD, İngiltere ve Fransa'nın ortak harekâtı sonrası, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg üst düzey temaslarda bulunmak için Ankara'ya geldi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'nın Esed rejimine savaş açmadığını kaydederek, Fransa'nın düşmanının 2015'te Paris saldırılarını düzenleyen IŞİD olduğunu söyledi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Suriye politikamız, herhangi bir ülkenin yanında veya karşısında olma politikası değildir, hakkın ve doğrunun yanında olma politikasıdır." dedi.
Hizb-ut Tahrir resmi web sayfası “Amerika’nın Suriye’ye Düzenlediği Hava Saldırısının Gerçek Nedeni” başlıklı yeni bir analiz yayımladı.
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Bosna-Hersek menşeli tarım ürünleri için sıfır gümrük ile tarife kontenjanı açıldı. Karar nişasta bazlı şeker, domuz ve eşek eti ithalatının da önünü açtı.
Hizb-ut Tahrir Filistin, 28 Recep Hilafetin ilga edilişinin Hicri yıldönümü münasebetiyle Kudüs-Aksa, El Halil ve Cenin Şehirlerinde halkın da yoğun katılımı ile çeşitli faaliyetler düzenledi.
Rusya Dışişleri Sözcüsü Zakharova: "Esed hayatını İngiltere’de geçirdi, John Kerry ile sıkı dost idi. Esed, bizim adamımız değil, o daha çok sizin adamınız."
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık 6 yıldır görülen 28 Şubat darbesinin Batı Çalışma Grubu ayağının yargılandığı davada karar açıklandı. Konuyla ilgili olarak MAZLUMDER bir basın açıklaması yayınladı.
Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti Medya Bürosu, sosyal medya hesabından “28 Şubat Davası Kararları İslam’a Savaş Açan Darbecilerin Kollandığının Apaçık Kanıtıdır” başlıklı ‘Basın Açıklaması’ yayımladı.
ABD, Fransa ve İngiltere, Suriye rejimini vurdu. Saldırıda başkent Şam'daki ve Humus'taki boşaltılmış askeri noktalar ve kimyasal depolar hedef alındı. ABD Başkanı Trump, "Saldırı emrini verdim" sözleriyle harekatı duyurdu.
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Şubat davasının bugünkü duruşmasından çıkan karar, darbecileri memnun ederken, yargıya olan güveni tamamen yok etmiş oldu. Müebbet hapis cezası verilen 21 kişi serbest bırakıldı.
28 Şubat darbesine ilişkin 103 sanık hakkında açılan davada mahkeme heyeti, kararını açıkladı. 68 sanık hakkında beraat kararı verildi. 21 sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.
Suriye'de Rusya ve Esed rejiminin kuşatma ve yoğun saldırıları neticesinde ele geçirdiği Doğu Guta'dan çıkmak zorunda kalanların sayısının 58 bine yaklaştığı bildirildi.
İki gün içinde üst üste yapılan 17 kuruş ve 13 kuruşluk zamlarla 30 kuruş birden artan motorinin fiyatı, nihayetinde temel gıda maddelerine zammı da gündeme getirmiş oldu.
Uyduruk ‘Vasat Örgütü’ davasında Şahımerdan Sarı ve 14 arkadaşına 100 yıl hapis cezası veren ve Hizb-ut Tahrir Davalarında da aktif rol alan yerel mahkemenin bütün üyeleri “FETÖ”cü çıktı.
Amerikan medyasında çıkan haberlere göre Beşar Esed, Rus askerleri eşliğinde Şam’daki sarayından ayrılarak Lazkiye’deki Hmeymim Hava Üssü’ne sığındı.
Suriye’deki saldırıyı “şok edici ve barbarca bir eylem” olarak niteleyen İngiltere Başbakanı May, kimyasal silah kullanımını önlemek için ABD ve Fransa ile ortak hareket etme kararı aldıklarını beyan etti.
Türk Dışişleri ‘BMGK'da ABD tasarısının reddiyle önemli bir fırsat kaçırıldı’ açıklaması ile siyasi arenada patronun kim olduğunu ve ABD-Rusya gerginliğinde nerede durduğunu beyan etmiş oldu.