
Darul Ummah basın yayın dağıtım, 1-9 Eylül tarihleri arasında İstanbul Yeni Kapı alanında düzenlenen Arapça Kitap Fuarının 165. stant alanında yer alıyor. Stant’da, Hizb-ut Tahrir’e ait kitapların yer aldığı kıymetli eserler sergileniyor.

İran’daki kritik İdlib zirvesi sona erdi. Tahran’daki Erdoğan-Putin-Ruhani Üçlü Zirvesi’ni dünya canlı yayında anı anına izledi.

Rus askeri-teknik işbirliği servisi FSVTS’nin başkanı Dmitriy Şugayev, Türkiye’ye Rusya yapımı hava savunma sistemi S-400 bataryalarının teslimatının planlandığı gibi 2019’da yapılacağını söyledi

Almanya Başbakanı Merkel, Türk ekonomisindeki olumlu gelişmelerin Almanya’nın stratejik açıdan yararına olduğunu açıkladı.

Irak’ın güneyindeki Basra kentinde devlet televizyonu ile bazı Şii parti binaları ateşe verilirken, göstericilerin kentte bulunan İran Başkonsolosluğu’na doğru harekete geçtiği kaydedildi.

ABD’li papaz Brunson’un avukatı Cem Halavurt, DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada, iddianame savcısının görev yerinin değişmesi ile ilgili olarak "Savcı değişikliği devletin davaya bakış açısının da değiştiği anlamına geliyor" dedi.

ABD’nin IŞİD ile mücadelede görevli üst düzey yetkililerinden General Poul Funk, Türkiye tarafından kırmızı kategoride ve başına 4 milyon TL ödül koyarak aradığı YPG’nin üst düzey yöneticisi olan ’Mazlum Kobane’ kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile sınırın heme

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu İdlib’e yönelik hain planların devreye sokulduğu bu dönemde “İdlib’deki Savaşın Tarafları Kâfirler ve İşbirlikçi Devletler ile Muhlis Müslümanlardır” başlıklı basın açıklaması yayımladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Maas ile düzenlediği basın toplantısında Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib iline yönelik saldırıların amacının İdlib’i ele geçirmek olduğunu belirterek, "Bu ciddi bir risk taşıyor. Her bakımdan bir felak

Resmi ziyaret için Pakistan’da bulunan Pompeo, “Askeri yardımların önünün açılabilmesi için Pakistan’ın, ABD’nin istediği adımları atması ve Afganistan’da ABD’yle ortak çalışması gerektiğini” söyledi.

İzmir Adliyesi’nde ABD’li papaz Brunson soruşturmasını yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya’nın da aralarında yer aldığı 6 savcının görev yeri değişti.

Irak’ın Basra kentinde göstericiler valilik binasını ateşe verdi. Çıkan olaylarda 6 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile görüştü. Görüşmede, Suriye konusunda yaşanan gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Merkez Bankası (TCMB) enerji fiyatlarındaki güçlü artış eğiliminin Eylül ayında da devam etmesinin beklendiğini açıkladı.

ABD, son zamanlarda ‘kimyasal kullanımı’ polemiği ile kamuoyunu meşgul ederken, İdlib’in işgali için Esed ve sahadaki destekçileri Rusya ve İran’a yeşil ışık yakıyor.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin Hizb-ut Tahrir mensupları hakkındaki tüm dosyaları kısa sürede ele alıp onama kararları sonucu iki ayrı dosyadan toplam 10,5 yıl hükümlü duruma düşen Mustafa Patan, bugün saat 03.00’te İstanbul’da tutuklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Londra’da 15 trilyon dolar büyüklüğünde varlık yöneten, dünyanın en büyük finans kuruluşlarından 11’inin başkan ve üst düzey temsilcileriyle ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

İdlib’teki son duruma ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ’Astana Anlaşması’nın devamı için temaslarımızı sürdürüyoruz’ dedi.

Köklü Değişim Medya bünyesinde hazırlanan haftalık siyasi analiz programı “Siyasi Bakışlar”da İdlib kuşatması konuşuldu.

Maliye Bakanı Albayrak, iç siyasette Erdoğan’ın sert ABD çıkışları ve ekonomik savaş söyleminin tersine, “IMF’ye başvurmak gibi bir planlarının olmadığını, Türkiye’nin temel borçlanma ve kaynak piyasasının ABD ve Avrupa olmaya devam edeceğini” söyledi.