
BM ve Mısır’ın arabuluculuğunda Hamas ile “İsrail” arasında dolaylı olarak yürütülen muhtemel barış anlaşmasının şartlarının ortaya çıktığı iddia edildi.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov’un ABD’li meslektaşı Joseph Dunford’a Suriye’de işbirliğini öngören bir mektup gönderdiği ortaya çıktı.

Danimarka’da "burka yasağı" olarak bilinen ve bütün yüzü kapatan örtülerin kamusal alanda kullanımının yasaklanmasını öngören yasanın yürürlüğe girmesinden iki gün sonra ilk ceza kesildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Singapur’da bir araya geldiği ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo ile Suriye’de İdlib ve Menbiç ile ilgili atılacak ortak adımları görüştüğünü açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Singapur’dan yaptığı açıklamada, Türkiye ’de tutuklu bulunan Brunson ve elçilik çalışanları hususunda her iki tarafın da yapıcı olduğunu, Çavuşoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında, "önümüzdeki günlerde (Brunson’un) serbes

Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen’in liman şehri Hudeyde’ye düzenlediği saldırıda bilanço ağırlaşıyor.

ABD’nin Papaz Brunson’un serbest bırakılması için yaptırım tehditleri devam ederken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Pompeo ile Singapur’da bir araya geldi.

“İsrail” Savunma Bakanı Liberman, Beşar Esed’in güney dahil ülkenin genelinde dizginleri yeniden ele aldığını, merkezi iktidarın tesis edilmesiyle Golan’ın artık daha sakin olacağını söyledi.

Yaptırım gerginliği sürerken Singapur’da bir araya gelen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo "sorunları çözmeye çalışmayı sürdürme" konusunda mutabık kaldı.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu bugün “Devletin İtibarı Görkemli Binalar Yaparak Değil, Küstah ABD’ye Had Bildirilerek Gösterilir!” başlıklı bir basın açıklaması yayımladı.

ABD ile ilişkilere yönelik konuşan Albayrak, "ABD ile dünden daha iyi bir noktadayız. İlişkiler hiçbir zaman kopmaz. Yapıcı bir iletişimin devam etmesi için güçlü bir irade ortaya konmuş" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon, temmuz ayında yüzde 0,55 artarken, yıllık bazda yüzde 15,85 oldu.

ABD bir taraftan Papaz Brunson’un tahliyesi için bakanlara yaptırım uyguluyarak tehdit ederken, diğer taraftan Suriye ile ilgili temaslarda bulunup, bilgi alması ve yeni talimatlar için komutanını Ankara’ya gönderdi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde üs bölgesinde görevli eşini ziyarete giden ve dönüş yolunda katledilen Nurcan Karakaya ile 11 aylık oğlu Bedirhan, Sivas’ın Şarkışla ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

ABD Başkan Yardımcısı Pence, ‘yaptırımlar Brunson serbest kalana kadar sürecek’ tehdidinde bulunduğu saatlerde, ABD Senatosu da F-35 için yaptırım kararı aldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, "Türkiye, Brunson konusundaki duruşumuzu çok iyi biliyor. Brunson ev hapsinden tahliye edilmeli ve evine geri dönmeli. Bu mesele çok uzadı" ifadelerini kullandı.

ABD, Türkiye Adalet ve İçişleri Bakanlarına yaptırım kararı aldı.

Çin, ABD’nin kendisine uygulayacağı 200 milyar dolarlık ek vergilendirmeden vazgeçmemesi halinde misilleme yapacağını açıkladı.

Irak’ın merkezinde ve güney illerinde yolsuzluk ve hizmet yetersizliğine karşı düzenlenen protestolar oturma eylemlerine dönüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Suriye’nin ılımlı muhalefeti ile Türkiye’yi, İdlib bölgesinde Nusra sorununu çözmeye çağırdıklarını belirtti.
