
Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkeler, Mısır, Ürdün ve ABD Genelkurmay başkanları, Kuveyt’te askeri bir toplantı düzenledi.

ABD, Çin’e karşı başlattığı ekonomik savaşa, yıllardır Uygurlu Müslümanların maruz kaldığı zulmü de alet etmeyi planlıyor.

TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı Volkan Bozkır: “ABD işin içinde yer almadığı için koalisyon çok fazla etkili olamadı. İdlib’den gelecek bir göç dalgasına kapılarımızı açmamayı ve mültecileri Suriye topraklarında oluşturulacak kamplara yerleştirmeyi planlı

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi için kaleme aldığı makalede, İdlib’e yönelik bir "Uluslararası Terörle Mücadele Operasyonu Gerekli" olduğunu savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve AB’nin harekete geçmesini istedi.

On the Groud News muhabiri Bilal Abdulkerim, İdlib’de bir yerleşim bölgesinde çocuklarla röportaj yaptığı bir sırada Rusya ve Esed güçleri köyü bombaladı.

Doğu Türkistan’ın önemli isimleri tutuklanmaya devam ediyor. Kaşgar üniversitesinden dört Profesörün, “İki Yüzlü Memur” soruşturması kapsamında sözde Komünist Partiye sadakatsizlik suçlaması ile tutuklandığı bildirildi.

Yeni Akit gazetesi, Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından Hizb-ut Tahrir davasından 10,5 yıl haksız ceza verilen Mustafa Patan’a yapılan yargı zulmünü sayfasına taşıdı.

Rusya’nın birçok şehrinde binlerce vatandaş, emeklilik yaşını yükselten yasa tasarısına yönelik protesto gösterisi düzenledi. Dün 80’den fazla kentte düzenlenen gösterilerde 1000’den fazla kişi gözaltına alındı.

Almanya’da önünüzdeki aylarda düzenlenecek olan İslam Konferansı ile Almanya’daki Müslümanlara “yeni bir İslam” tanımı yapılacağı bunun ‘Alman İslam’ı içeriğini barındıracağı belirtildi.

New York Times gazetesi, ABD’li yetkililerin 17 yıldır Afganistan’daki durumun ilerleyişine dair abartılı ve yanlış raporlar yayımlayarak kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini savundu.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, İhvan üyesi 75 kişiye idam kararı verilmesinden büyük endişe duyduğunu belirtti.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR, dünkü Tahran İhanet Toplantısı’ndan çıkan bildiriyi değerlendirdi.

Türkiye, dünyada enflasyonu en yüksek ülkeler sıralamasında 11. sırada bulunuyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Tahran’da düzenlenen İdlib görüşmeleri öncesinde muhaliflerin elindeki İdlib’e hava operasyonları düzenlendiğini aktardı.

İran’da düzenlenen üçlü zirvenin müzakere kısmı, teamüllerin aksine basına açık gerçekleştirilken, ekranlara yansıyan “ateşkes” ibaresinin metne koyulması pazarlığı sırasında Putin’in “metinde muğlak ifadeler var ancak bildiri çok dikkatli bir şekilde yaz

Irak’ın güneyindeki Basra kentinde, İran’ı da yaşanan yoksulluk ve yolsuzluğun sorumluları arasında gören göstericiler, İran Başkonsolosluğunu basarak, ateşe verdi.

Darul Ummah basın yayın dağıtım, 1-9 Eylül tarihleri arasında İstanbul Yeni Kapı alanında düzenlenen Arapça Kitap Fuarının 165. stant alanında yer alıyor. Stant’da, Hizb-ut Tahrir’e ait kitapların yer aldığı kıymetli eserler sergileniyor.

İran’daki kritik İdlib zirvesi sona erdi. Tahran’daki Erdoğan-Putin-Ruhani Üçlü Zirvesi’ni dünya canlı yayında anı anına izledi.

Rus askeri-teknik işbirliği servisi FSVTS’nin başkanı Dmitriy Şugayev, Türkiye’ye Rusya yapımı hava savunma sistemi S-400 bataryalarının teslimatının planlandığı gibi 2019’da yapılacağını söyledi

Almanya Başbakanı Merkel, Türk ekonomisindeki olumlu gelişmelerin Almanya’nın stratejik açıdan yararına olduğunu açıkladı.