Erdoğan: “Sayın Trump Olumlu Yanıt Verdi”
18 Aralık 2018

Erdoğan: “Sayın Trump Olumlu Yanıt Verdi”

VOA

Köklü Değişim Medya

Şeb-i Aruz törenleri için gittiği Konya’dan konuşan Erdoğan, ‘‘Fırat'ın doğusuna askeri operasyona başlayacağımızı resmen ilan ettik. Sayın Trump ile bunları görüştük, olumlu cevap verdiler" açıklaması ile operasyon için ABD’den izin çıktığını ifade etmiş oldu.

ABD askerine asla zarar verilmeyeceği teminatı ile ABD Başkanı Trump’ın da olumlu yanıt verdiği Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon hakkında Erdoğan şunları söyledi:

Biz sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoruna izin vermeyeceğiz. Üç ayrı operasyonla bunu icra ettik. Diğer bölgelerde bu oyunu büyük ölçüde bozduk. Sıra Fırat’ın doğusuna geldi. Geçen hafta Fırat’ın doğusuna askeri operasyona başlayacağımızı ilan ettik. Trump’la da bunları görüştük, kendileri de olumlu cevapları verdiler. Suriye topraklarını karış karış tarayacağız. Siyasi çözüm yolu açılana kadar Suriye topraklarındaki terörle mücadelemiz sürecektir. Bizi Münbiç’le oyalayan Fırat’ın doğusuyla ilgili sözleri verenler, bu sözleri yerine getirmesi lazım

Erdoğan, ABD askerlerine asla zarar vermeyecek şekilde Suriye topraklarındaki operasyonlarımıza her an başlanabileceğini dile getirdi: “ABD askerlerine zarar vermeyecek şekilde Suriye topraklarındaki operasyonlara her an başlayabiliriz. Kahraman ordumuz hazırlıklarını ve planlarını tamamlamış durumda. Bir gece ansızın gelebiliriz. Her an teröristlerin tepesine çökebiliriz. Teröristler güya bize karşı tedbir alıp tünel kazıyorlarmış. Ne yaparlarsa yapsınlar askerlerimiz geldiğinde hepsi o çukurlara gömülmekten kurtulamayacak.