İngiliz Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi UKIP, sonbahar kongresinde “İslam karşıtı” politikalar içeren manifesto yayımladı.
Kars Kağızman’da 7 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel’in cenazesi, Paslı köyü yakınlarında üzeri taşlarla örtülü vaziyette bulundu.
ABD’nin para yardımlarını kesmesi ve yaptırım tehditleri karşısında “u dönüşü” yapan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, “İsrail” ile açık veya gizli müzakerelere başlamaya hazır olduklarını söyledi.
6 milyon asgari ücretlinin bin 603 lira asgari ücretle geçinmeye çalıştığını söyleyen Türk-İş Başkanı Atalay, ’’Aralık ayındaki pazarlık 2 bin lira üzerinden başlasın." dedi.
BM 73. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye gidecek Erdoğan’ın, Trump ile görüşme ihtimali için ABD’nin BM temsilcisi Nikkİ Haley, “Eğer Erdoğan görüşme talep ederse, Trump düşünecektir, ne olacağı belli olmaz" şeklinde bir açıklama yaptı.
Kanada, Myanmar’da Budistlerin Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlarını oy birliği ile soykırım olarak tanıdı.
"İsrail" Başbakanı Binyamin Netanyahu: “Ilımlı Arap dünyasıyla ilişkilerimiz eşi görülmemiş bir dönüşümden geçiyor, büyük ülkeler “İsrail” ile ilişkilerin değerinin giderek daha fazla farkında.”
ÖSO’nun Medya Sözcüsü İbrahim El İdlibi, direniş saflarını ılımlı-radikal diye ikiye bölen Astana menşeli plan doğrultusundaki açıklamasında, "Bu planlara uymazlarsa son çare olarak bu cihatçı grupları İdlib’den dışarı atmak için onlarla savaşacağız" de
ABD, omurgasını PKK’nın Suriye kolu PYD’nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) 250 tırlık yeni silah sevkiyatı gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika ile olan stratejik iş birliğimizin tüm iniş çıkışlara rağmen yatırım ve ticaret aracılığıyla daha da güçleneceğine inanıyorum." dedi.
Türkiye ve Rusya arasında yürütülen görüşmeler sonucunda İdlib’de Muhalifleri rejimin insafına bırakacak 10 maddelik İdlib ihanetini açığa çıkaran mutabakat zaptına ulaşıldı.
ABD Başkanı Trump’ın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, "Iraklı kardeşlerimiz ve ortaklarımız karar alacak ve anayasaya bağlı bir hükumet kurulacak." dedi.
Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) savcısı, Myanmar’ın Arakanlıları tehcir etmesi ve Arakanlılara karşı işlediği suçlarla alakalı ön inceleme başlattı.
ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun sözcüsü Albay Sean Ryan, ABD’nin Menbiç ve Kobani’deki askeri varlığını arttırarak bu alana yeni radar ve füze savunma sistemleri yerleştirdiğine ilişkin haber ve fotoğraflarla ilgili de açıklamalarda bulundu.
Siyaset Atölyesi yeni dönem seminerleri 22 Eylül 2018 tarihinde Van’da başlıyor. 2018/2019 dönemi Siyaset Atölyesi programları Köklü Değişim Gençlik Kolları tarafından yürütülecek.
Soçi’de alınan kararların detaylarını anlatan Çavuşoğlu, Esed rejiminin dört gözle beklediği M4 veM5 otoyollarının açılacağı müjdesini Ürdün’den verdi.
Polonya, ABD’den topraklarında kalıcı üs kurmasını istedi: “İsmini Trump kalesi koyarız.”
ABD’nin, Çin’e uygulayacağı yaptırımlara bir yenisini daha ekledi. Çin’e karşı alınan 200 milyar dolarlık yeni yaptırım kararının önümüzdeki hafta uygulamaya koyacağını açıkladı.
İngiliz Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’nin (UKIP) lideri Gerard Batten’ın katıldığı Müslüman karşıtı bir gösteride Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed SallAllahu Aleyhi ve Selleme alçakça hakaret ettiği ortaya çıktı.
Soçi’de varılan anlaşmaya göre “Suriye Devrimi”, Esed rejimi ile sıcak çatışmanın engellenebilmesi için 20 km’lik silahsızlandırılmış hattın gerisine hapsedilecek.