
Rusya lideri Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kremlin de yaptığı Anayasa komisyonu görüşmesinden sonra Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev, Esedle Anayasa komisyonu ve Arap ülkeleri ile ilişkileri normalleştirme çabalarını görüştü.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris’te Elysée Sarayı’nda Suriye Demokratik Güçleri SDG/PKK ile görüştü. Görüşme sonrası yapılan açıklamada Macron’un “aktif desteğin sürdürüleceğine” dair SDG’ye güvence verdiği bildirildi.

Danimarka’da protesto yürüyüşü düzenleyen Müslümanlar, Kur’an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi. Yürüyüş esnasında sloganlar atan ve tekbir getiren grup, meydana ulaşılmasının ardından okunan ezan ve yapılan konuşmaların ardından olaysız şekilde dağıldı.

Milli Savunma Bakanlığı: “Hakkari’de 4 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı”

70 STK Kur’an ile alay eden festivale karşı ortak bildiri yayınladı.

ABD ile Afganistan arasında yürütülen sözde barış görüşmeleri Taliban ile Afgan hükümet yetkilileri arasındaki liste krizi nedeniyle süresiz ertelendi. ABD, yaşananlardan üzüntü duyduğunu açıklarken, tarafları kararı tekrar gözden geçirmeye davet etti.

Hakkında AYM’nin yeniden yargılama kararı olmasına rağmen geçtiğimiz gün hukuksuz bir şekilde tutuklanan Hizb-ut Tahrir üyesi Mahmut Oğuz dün akşam serbest bırakıldı.

Pakistan’da 3 gündür etkili olan şiddetli yağışlarda 49 kişinin hayatını kaybettiği, 176 kişinin yaralandığı belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü, Libya’nın başkenti Trablus ve çevresindeki çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 213’e yükseldiğini, yaralı sayısının da bini aştığını duyurdu.

AA’nın denetimini Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yürütecek.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’nın, ABD’nin Küba ve Venezuela’ya yönelik yaptırımlarını ‘yasa dışı’ olarak nitelendirerek karşı çıktığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

İran, sınır güvenliği için Esed ile işbirliği mesajı verdi.

Jared Kushner’dan “Daha fazla işbirliği” mesajı geldi.