Şanlıurfa’da Kuduz Paniği: İnsanlar Can, Hayvan Severler Köpek Derdinde
10 Haziran 2024

Şanlıurfa’da Kuduz Paniği: İnsanlar Can, Hayvan Severler Köpek Derdinde

Köklü Değişim Medya

Günlerdir kuduz paniğinin yaşandığı Şanlıurfa’da kuduz köpekleri ihbar eden muhtara tehdit mesajları geldiği ortaya çıktı.

Şanlıurfa'nın Eyyubiye ilçesinde geçtiğimiz gün Mustafa Şahin isimli vatandaş, başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğraması üzerine tedavi altına alınmıştı.

Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren köpeğin öldüğü ve köpekten alınan numunede kuduz olduğu tespit edildi ve 2 mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Köklü-Değişim,Şanlıurfa’da-Kuduz-Köpekleri-İhbar-Eden-Muhtara-Tehdit-.jpg

İnsanların başıboş köpekler yüzünden sokaklarda can emniyeti kalmazken, kendilerine hayvansever diyen gruplar ise bölgede köpeklerin toplatılmasına tepki gösterdi.

Ağzından köpükler gelen köpekleri ihbar eden muhtar, telefonuna gelen mesajları medya ile paylaştı. Ağır küfürlerin yanı sıra tehditlerin de olduğu mesajlar sosyal medyada da paylaşıldı.

Muhtarlığa Tabela Astılar

Hayvan hakları savunucuları, Batıkent Mahallesi Muhtarlığı'nın önünde eylem yaptı. Eylemciler, muhtarlık binasına "Dikkat, kuduz risk bölgesi" yazılı tabelayı astı. Bu sırada mahalle sakinleri ile hayvan hakları savunucuları arasında arbede çıktı. 3 kişi gözaltına alınırken, hayvan hakları savunucuları eylemlerine devam edeceklerini söyledi. 3 kişi, ifadeleri sonrası serbest bırakıldı.

2004 yılında AK Parti'nin çıkardığı ve 20 yıldır uygulanan kanun nedeniyle sokaklarda başıboş köpek popülasyonu ciddi şekilde artmış durumda. Çocukların okula, parka gidemediği ve insanların köpekler tarafından parçalanarak öldürülmesi nedeniyle can emniyetinin sağlanamaması üzerine yeni bir kanun için kollar sıvandı.

Hayvanseverler ise bu kanunun çıkmaması için kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.