Sağlık Kontrolünde İbrahimlere Ters Kelepçe
04 Mart 2021

Sağlık Kontrolünde İbrahimlere Ters Kelepçe

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Şanlıurfa'da, polisin evlerine baskın yaparak gözaltına aldığı 11 İbrahimî Müslüman, dün öğle saatlerinde ellerine ters kelepçe vurularak hastaneye getirildi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında esnaf, yazar ve eğitimcilerin bulunduğu 11 Müslümanı haksız yere gözaltına almıştı. Hilafetin kaldırılmasının Hicrî 100'üncü yıl dönümü münasebetiyle Köklü Değişim Dergisi'nin, 'Hilafeti Kurun' isimli Mart sayısını dağıtmak ve esnaf ziyaretleri yapmakla suçlanan Müslümanlar, sağlık kontrolü için hastaneye getirildi.

Hizb-ut Tahrir’li Müslümanların İslami davet çalışmalarına yönelik bu haksız gözaltılara sosyal medyada #Urfada11_İbrahimGözaltında etiketi üzerinden tepki gösterilerek Müslümanlara destek verildi.

Bu desteğin ardından Şanlıurfa Emniyeti gözaltı operasyonunun video görüntülerini medyaya servis ederek yasal olan Köklü Değişim Dergisi’ni ve İslami içerikli kitapları sanki suç unsuruymuş gibi göstermeye çalıştı. Ayrıca aynı Emniyet Müdürlüğü, twitter hesabından yaptığı açıklama ile Hizb-ut Tahrir’in terör örgütü olduğunu belirterek, fikri ve siyasi çalışma yapan İslami parti Hizb-ut Tahrir’e iftirada bulundu.

Bununla da yetinmeyen Şanlıurfa Emniyeti, dün sağlık kontrolüne getirdiği 11 İbrahimî Müslümanı tehlikeli suçluymuş gibi ellerine ters kelepçe vurarak küçük düşürmeye çalıştı. Emniyetin kelepçeli Müslümanların görüntülerini servis etmek için video çekimi yapması ve bu görüntüleri medya ile paylaşması tamamen art niyet olarak yorumlandı.

Köklü Değişim Medya olarak Şanlıurfa Emniyeti Müdürlüğü'nün 28 Şubat’ı andıran bu zalimane tavrını kınıyoruz. Ayrıca Hizb-ut Tahrir’e yönelik iftira ve karalama kampanyasının ne hukuk, ne de kamuoyu nezdinde karşılığı olmayacağını belirtmek istiyoruz.