Rusya İdlib'i Vurdu: En Az 10 Kişi Öldü
09 Ekim 2017

Rusya İdlib'i Vurdu: En Az 10 Kişi Öldü

Islah Haber - Köklü Değişim Haber

Köklü Değişim Medya

Rusya, İdlib'in Maaret El-Numan ilçesinde pazar yerine hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda en az 10 kişi hayatını kaybetti.

Astana'da alınan karar gereği sözde Çatışmasızlık bölgeleri oluşturulmasına rağmen ABD öncülüğünde ki Koalisyon güçleri, Rusya, Esed ve İran, İdlib bölgesini Astana kararları sonrası hemen hemen her gün bombaladı.

Yapılan bu ihlallere Türkiye dahil hiçbir ülke ses çıkarmazken, Rusya ve Esed tarafından Eylül ayı boyunca İdlib’e 767 hava saldırısı gerçekleştirildiği bildirildi.

Gerçekleştirilen hava saldırılarında 247 sivilin yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, Sivil Savunma ekiplerinin bombardımanlardan etkilenen 830 sivile yönelik müdahalede bulunduğu ifade edildi.

İdlib’e yönelik yapılan bombardımanlarda çok sayıda hastane ve okul da hedef alınmıştı.

Saldırı altındaki İdlib, ABD’nin kontrolünde ki Astana toplantılarında Türkiye, Rusya ve İran tarafından "çatışmasızlık bölgesi" olarak ilan edilmesine rağmen bombalamalar aralıksız devam etmekte.

Başta ABD olmak üzere Türkiye, Rusya ve İran’ın öncelikli hedefi Halep’te olduğu gibi İdlib’in muhaliflerden kurtarılarak Esed rejimine teslim edilmesini sağlamak.

Saldırıdan Görüntüler: