Ruslar Nasıl ki Kırım’dan Çıkmıyorlar Karabağ’dan da Çıkmayı Düşünmeyecekler!
11 Kasım 2020

Ruslar Nasıl ki Kırım’dan Çıkmıyorlar Karabağ’dan da Çıkmayı Düşünmeyecekler!

Köklü Değişim

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Mahmut Kar, Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda Ermenistan ile ateşkes yaparak Karabağ’a Rus güçlerinin girmesine izin veren Aliyev rejimine sert eleştirilerde bulundu.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun Her salı gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nın son konusu Azerbaycan-Ermenistan ateşkesi oldu. Toplantıda konuşan Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR, “Yapılan ateşkes ile Karabağ’da işgalci Ermeni güçleri yerine işgalci Rus güçleri yerleşti” dedi.

Paşinyan’ın "Karabağ’da bütün gücümüz tükenmişti bundan dolayı anlaşmayı kabul ettik." sözlerine de yer veren Kar, Aliyev rejiminin Rusya’ya boyun eğerek Azerbaycan halkına zaferi tattırmadığını söyledi.

Konuşmasının sonunda Rusya Karabağ’a yerleşirken Türkiye’nin hamasi açıklamalara durumu idare ettiğini söyleyen Kar, “Ne oldu Paşinyan” diyen Aliyev’e cevap vererek “Ne olacak Aliyev, bir İslam toprağı olan Karabağ’a Rus güçleri girdi daha ne olacak? Eğer sen gerçekten samimi ve cesur olsaydın Putin’in masana koyduğu anlaşmayı imzalamazdın. Eğer gerçekten kahraman olsaydın Karabağ’a Rus askerlerin girişini alkışlamazdın, kendi askeri gücünle Ermeni işgalcileri it kovar gibi Karabağ’dan kovardın.

Yazık ki bundan sonra Karabağ meselesi Müslümanlar için daha büyük bir sorun olarak devamlı kaşınacak. Amerika’nın Rusya’yı uluslararası arenada sıkıştırmak için Karabağ meselesini gündeme getirecek. Ruslar nasıl ki Kırım’a işgalci olarak girip kaldılar, çıkmıyorlar Karabağ’dan da çıkmayı düşünmeyecekler. Sana ve Türkiye yönetimine gelince siz, yıllar sonra ihanetleriniz ile anılacaksınız.” İfadelerini kullandı.