Rüşvet Soruşturması: Gökçeada Belediye Başkanı Görevden Uzaklaştırıldı
04 Şubat 2023

Rüşvet Soruşturması: Gökçeada Belediye Başkanı Görevden Uzaklaştırıldı

Köklü Değişim Medya

İçişleri Bakanlığı, hakkında rüşvet soruşturması yürütülen ve bu kapsamda tutuklanan İyi Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'i görevinden tedbiren uzaklaştırma kararı aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ünal Çetin hakkında "rüşvet almak" suçundan Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma nedeniyle Çanakkale 1. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla tutuklama kararı verildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, şu detaylar yer aldı:

"Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın derdest olması nedeniyle adı geçen Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'nci maddelerine istinaden Bakanlığımızın 3 Şubat 2023 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmıştır. Ayrıca yürütülen soruşturma kapsamında Gökçeada Belediyesinde Fen İşleri Müdürü olarak görev yapan ve tutuklanan Mimar S.D. de Gökçeada Kaymakamlığımızca görevden uzaklaştırılmıştır."

Ne Olmuştu?

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden, Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de aralarında bulunduğu 3 kişi dün tutuklanmıştı.

İmar uygulamalarında usulsüz ruhsat verdikleri ve müteahhitlerden rüşvet aldıkları iddia edilen Belediye Başkanı Çetin ve İmar Müdürü S.D. ile rüşvete aracılık ettiği öne sürülen H.E. tutuklanırken, E.B, R.G. ve B.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.